NE IGRAJTE SE! Evo šta će vam se desiti ako prespavate sa šminkom! (FOTO)
Foto: Profimedia

pamet u glavu!

NE IGRAJTE SE! Evo šta će vam se desiti ako prespavate sa šminkom! (FOTO)

U trenucima umora sebi kažete da nema veze što niste skinuli šminku i da ćete to uraditi ujutro? Jer, šta je najgora stvar koja vam se može dogoditi? Zapravo mnogo toga, jer to znači teška noć za vašu kožu koja će itekako biti oštećena...
Objavljeno: 23:00h

"Prljavština, ulje, šminka, čestice iz zagađene prirode i mrtve stanice nakupljaju se na koži tokom dana. Ako ne operete svoje lice pre spavanja oni ostaju na površini kože što uzrokuje suvoću i druge probleme s kožom", kaže doktorka medicine, Joshua Zeichner.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! "Kada se na koži nakupe mrtve stanice svetlost se ne može pravilno odbijati i zbog toga koža nije blistava. Ako ne perete lice omogućavate akumulaciju mrtvih stanica kože", kaže Zeichner. Spavanje sa šminkom na licu može dovesti i do upale, pa vam koža može postati crvena uz pojavu svraba i ljuštenja.

foto: Thinkstock

15 žena koje se previše dobro šminkaju (FOTO) "S obzirom na to da koža ne može disati kada se nakupe mrtve stanice moguće je da se zbog toga na vašoj koži pojave akne", kaže Zeichner.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.