Lepota nema boju! 9 fotki koje su razbile svetsku predrasudu No.1 (FOTO)
Foto: Deddeh Howard

Pronađi razliku!

Lepota nema boju! 9 fotki koje su razbile svetsku predrasudu No.1 (FOTO)

Lepota sveta leži u njegovoj različitosti, da smo svi isti bilo bi jako dosadno! Ipak i pored toga retko koji brend se usudi da to pokaže u svojim kampanjama

Objavljeno: 15:48h
Dragana Vulović

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odrastajući, student medicine i model Didi Hovard, se često pitala zašto se tako retko koriste crni modeli u reklamnim kampanjama velikih brendova. Ako i jesu, bilo ih je jako malo i uvek su korišćeni isti modeli. Modna industrija kao da je vazda zaoblazila tamnopute žene.

Najlepši od svih svetova je napravljen od kolača! (FOTO)

Na sajtu ‚‚Secretofdd" (Tajne DD) ona je napisala da su crnci nedovoljno zastupljeni u meedijima, da ih je malo na velikim događajima kao što je dodela Oskara ili u reklamnim kampanjama velikih brendova. Velike predrasude su blokirale domete tamnoputih osoba, a te predrasude i danas postoje. Kao da se napretkom civilizacije skoro ništa nije promenilo.

Znate li od čega je pravljen ovaj nakit? Možete da pogađate, al nećete pogoditi... (FOTO)

Zato je Didi Hovard pokrenula kampanju da pokaže da velikim kompanijama nedostaje više ‚‚žena u boji". Njen dečko, fotograf Rafael Dekruter joj je pomogao da pokrenje kampanju za promovisanje tamnoputih modela. Ona je oponašala poze poznatih belih modela iz promotivnih kampanja velikih brendova, a on ju je fotografisao. Na kraju su dobili fotografije koje pokazuju da lepota nema boju.

Ovaj nakit je spoj čiste prirode i fantastike! (FOTO)

Foto: Deddeh Howard Raffael Dickreuter Facebook Instagram Secretofdd

1.

foto: Deddeh Howard

2. Ovaj serijal fotografija je postao toliko popularan da je brzinom svetlosti obišao svet, a kampanja se naziva ‚‚ Crno ogledalo" (Black Mirror). Fotografije su postavljene jedna do druge i pokazuju da boja nema uticaj na lepotu, a na njih se nadovezuje pitanje - Zašto to nisam ja?

foto: Deddeh Howard

3.

foto: Deddeh Howard

4. Čitav projekat je rađen 3 meseca i bio je inspirisan Didinom borbom protiv diskriminacije.

foto: Deddeh Howard

5.

foto: Deddeh Howard

6. Projekat ‚‚Black Mirror" šalje poruku da su tamnopute žene podjednako lepe koa bilo koje druge žene. Njene zadivljujuće fotografije pokazuju da je odbijanjem ove velike populacije izgubljen veliki potencijal za prikazivanje lepote.

foto: Deddeh Howard

7. - Sada kao Žizel Bundšen, Kejt Mos ili Kendis Svenepul dobijam ponude da putujem o svetu, snimam lepe kampanje i da živim život koji će će inspirisati mlade devojke, hajde da damo sledećoj generaciji nešto u šta će verovati - kaže Didi Hovard.

foto: Deddeh Howard

8.

foto: Deddeh Howard

9.

foto: Deddeh Howard

(Dragana Vulović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.