5 svađa koje svaki srećan par mora da ima u vezi! (GIF)
Foto: Shutterstock

SVE ZA LJUBAV

5 svađa koje svaki srećan par mora da ima u vezi! (GIF)

Bez obzira o kakvom konfliktu se radi, partneri bi trebali da znaju kako da vokalizuju svoje brige i želje, kako bi smislili razuman plan
Objavljeno: 09:29h

Neke svađe u vezama su neophodne i neizbežne pa čak i poželjne. Svađanje, naime, može dovesti do mira u kući.

A o određenim neslaganjima svi parovi, pa i oni najsretniji, trebalo bi da razgovaraju i pronađu rešenje kako veza ne bi krenula nizbrdo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Problemi u vezi i braku su neizbežni kao i svađe zbog istih.

Za manje od 5 minuta otkrijte da li vam je brak u krizi! (GIF) Ako nikada ne kažete jasno i glasno da se u nečemu ne slažete, ljutnja i zameranje se potiskuju, pa se kasnije ispoljavaju u obliku osvetoljubivog ponašanja što može oslabiti vezu, upozorava Susan Heitler, bračna savetnica iz Denvera.

foto: Giphy

Bez obzira o kakvom konfliktu se radi, partneri bi trebali da znaju kako da vokalizuju svoje brige i želje, kako bi smislili razuman plan pre nego što počnu da spavaju u odvojenim krevetima. Sledećih 5 svađa, odnosno razgovora, svaki par bi trebao da ima u vezi:

1. Kako trošite novac

Čak i najsložniji parovi mogu se ne slagati oko toga kako će trošiti svoj teško zarađeni novac. Ovaj problem često je dublji od same činjenice možete li sebi nešto da priuštite ili ne. Puno puta reč je o svađi zbog drugačijeg sistema vrednosti, objašnjava Heitler. Sledeći put kada vaš partner želi da kupi nešto, a vi se s time ne slažete (ili obrnuto), vidite da li bi osoba koja se protivi kupovini treba da se odrekne nečega kako bi partner dobio željenu stvar.

foto: Giphy

Ako je odgovor da, isplanirajte budžet kako biste videli šta je izvodivo. Ako biste sebi mogli da priuštite tu kupovinu, ali vi ili vaš partner se i dalje protivite, vreme je za dublji razgovor. Možda jedno od vas misli da je kupovanje određenih artikala nepotrebno bacanje novaca. Razgovorom o tome možete dobiti neku perspektivu i smisliti kako dalje. 2. Koliko često imate seks

Par koji nema seks je ranjivi par, i kada postoji velika asimetrija u vašim željama, to je veliki problem, kaže Heitler. Ignorisanjem problem neće nestati. Morate sesti i složiti se oko toga koliko često ćete voditi ljubav.

foto: Giphy

Naravno, vođenje ljubavi nije matematika pa ne možete odrediti tačnu brojku, ali možete poraditi na tome da to bude češće. Ignorisanje ovog problema može dovesti do toga da jedan od partnera započne preljubničku vezu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.