Mala tajna: Zašto zatvarate oči dok se ljubite? (FOTO)

UŽIVAJTE U LJUBAVI

Mala tajna: Zašto zatvarate oči dok se ljubite? (FOTO)

Nekada se mislilo da ljudi ne mogu gledati nešto toliko blizu kao što je partnerovo lice prilikom poljupca, međutim pravi razlog je mnogo drugačiji
Objavljeno:

Svi se ljube zatvorenih očiju i to je instinktivna reakcija, a da li znate zašto je to tako? Neki misle da je ti zbog uživljavanja u njega, ali nauka je ponudila sasvim drugačije objašnjenje. 10 stvari koje niste znali o ljubljenju (FOTO) Nekada se mislilo da se žmuri dok se ljubi jer je teško gledati kada je nešto tako blizu, poput partnerovog lica. Istraživanje psihologa sa londonskog univerziteta ‚‚Royal Holloway University" je pokazalo da se u stvari radi o nemogućnosti mozga da radi više stvari odjednom. Ovo nemojte činiti: 5 poteza koji će uništiti savršeni poljubac (GIF)

Dok se ljubimo mozak ne može istovremeno da procesuira vizualne podatke i osećaj ljubljenja, pa instinktivno zatvaramo oči da bismo se fokusirali na osećaj ljubljenja. Da li ste znate koliko bakterija ima vaš poljubac? (GIF) Naučnici su u istraživanju proučavali pojavu u kojoj osećaj dodira slabi kada imamo neki zahtevan vizualni zadatak. Zbog toga, ne osećate da vam mobilni vibrira u džepu dok tražite prijatelja u gužvi. Takođe, objašnjava zašto zatvarate oči tokom seksa ili dok plešete. Umete li da se ljubite? Uz ova 3 saveta niko neće odoleti vašim usnama! (GIF) (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.