Ovo su ČETIRI ZANIMANJA koja najviše ugrožavaju brakove!
Ovaj konobar u sredini je pogrešan izbor za ozbiljnu vezu, Foto: Pixabay

pazite!

Ovo su ČETIRI ZANIMANJA koja najviše ugrožavaju brakove!

Na drugom mestu su stjuardese

Objavljeno:

Postoje zanimanja koja jednostavno nisu dobra za skladan brak, i to zbog stresa, radnog vremena koje traje i više od deset sati i dugotrajne razdvojenosti od životnih partnera.

Među ljudima koji se bave ovim zanimanjima zabeležen je i najveći postotak prevara u braku.

Ovo je dokazao američki statističar Nejtan Jau, koji je objavio rezultate istraživanja temeljene na petogodišnjim podacima američkog nacionalnog biroa za statistiku (United States Census Bureau).

Istraživanje je pokazalo da su neka zanimanja posebno opasna za održavanje brakova i veza, a među njima su četiri iskočila u prvi plan kao najopasnija.

Na prvom mestu su barmeni ili konobari čijih čak 52,7 posto veza ne uspeva da opstane. Glavni razlog zbog kojeg veze i brakovi konobara i barmena propadaju je radno vreme i okruženje. Naime, oni koji su u vezi s osobom koja se bavi tim zanimanjem u večernjim satima su uglavnom sami jer njihov partner u to vreme radi. Osim toga, posao sa sobom nosi brojne kontakte s drugim ljudima, često pod uticajem alkohola, što zna rezultirati preljubom.

Na drugom mestu nalazi se zanimanje stjuarda odnosno stjuardese, među kojima 50,5 odsto veza doživi krah. Uzrok je u tome da su stjuardi i stjuardese puno vremena na putu pa njihovi partneri više ne mogu da podnesu toliku razdvojenost.

Čak 50,1 odsto raskida je i među građevinskim radnicima, što se pripisuje velikoj fizičkoj iscrpljenosti koja često utiče i na psihu pojedinaca pa dolazi do pomanjkanja komunikacije i kvalitetnih odnosa među partnerima.

Na četvrtom mestu je rad u kol-centru. Osobe koje tamo rade na drugoj strani linije često imaju osobe koje su negativno nastrojene i čije pritužbe slušaju pa svoje frustracije donose kući, što rezultira sa 49,7 odsto raskida.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.