5 znakova da vam nije suđeno jer ste previše različiti! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

o ljubavi i drugim đavolima

5 znakova da vam nije suđeno jer ste previše različiti! (FOTO) (GIF)

Ponekad sama ljubav nije dovoljna, potrebno je međusobno poštovanje, briga i zajedničke stvari koje će par uvek povezivati

Objavljeno:

Šta da radiš ako ti se sviđa bivši dečko najbolje drugarice? (FOTO) (GIF)

Koliko god nam se neko sviđao, ponekad veza sa tom osobom ipak nije moguća, bar ne ona koja može dugo da traje. Razlozi zbog kojih takva veza puca se nalazi u vašim elementarnim shvatanjima ili poštovanu suprotne strane.

Ponekad sama ljubav nije dovoljna, potrebno je međusobno poštovanje, briga i zajedničke stvari koje će par uvek povezivati. Ako tih dodirnih tačaka nema, kao što su zajednički ciljevi, mišljenja ili shvatanja, veza će lagano ići ka raskidu.

5 znakova da vam nije suđeno

foto: giphy

1. Ne verujete u iste stvari

Jako je teško biti u vezi s nekim ko ima potpuno drugačija shvatanja, očekivanja od života ili ciljeve od vas. Naravno da su kompromis i prilagođavanje mogući, ali pitanje je u kojoj meri je to moguće održavati da bi oba partnera bila zadovoljna.

Da li želite brak, decu, odgajati ih u verskom okruženju ili potpuno suprotno? Želite li karijeru ili porodični život? Ako se u tome razlikujete i ne želite isto, zajednička budućnost je vrlo teška i gotovo neostvariva.

Razlike kao što su podrške različitim političkim strankama pa čak i različita religijska opredijeljenost nisu "deal breaker". Ako su ljudi dovoljno zreli, naći će način da poštuju shvatanje svog partnera bez obzira što ne misle isto.

foto: profimedia

2. Uzima vas zdravo za gotovo

Gledate filmove koje je izabrao vaš partner, jedete hranu koju on voli da jede, oblačite decu u odeću za koju znate da će mu se svideti. A on kao da nije ni svestan toga. On jednostavno sve to uzima kao da tako i treba da bude i kao da se to podrazumeva.

U većini slučajeva, u njegovoj glavi to tako i treba da bude - on je "šef" u kući, a žena je "operativac". Pri tom žena oseća da su njene želje, mišljenja i osećanja nebitni, a ako ih kaže, često dobija odgovor da pravi dramu ni oko čega. To može trajati neko vreme, ali u nekom trenutku partneru, kog shvata zdravo za gotovo, će to dosaditi i želeće minimum svog dostojanstva, a to je poštovanje.

foto: giphy

3. Manjak ili nepostojanje poštovanja

Manjak ili nepostojanje poštovanja među partnerima se može manifestovati na mnogo načina, a jedan od njih je i statičnost veze. Ako ste već godinama u vezi, a vaš partner beži od razgovora o sledećem koraku, verovatno mu je dovoljno to što sa vama provodi vikende ili se vidi par puta nedeljno i ne želi više od toga.

Isto tako, može se odraziti na puno gore načine kao što je emotivno ili verbalno zlostavljanje, ili pasivno-agresivni nastup. Sva tri nabrojena ponašanja mogu biti suptilna tako da ih je ponekad teško prepoznati ili razdvojiti. Katkad je zlostavljanje direktno i agresivno, i na taj način vas partner zapravo kontroliše. Takva veza je osuđena na propast.

foto: profimedia

4. Partneru nije stalo do vaših potreba

Sve što radite, radite jer to njemu tako odgovara. On očekuje da ćete vi želeti iste stvari koje on želi i uzima, a retko daje. On očekuje da ćete napraviti sve što možete da biste njemu olakšali život.

A šta je sa vašim potrebama? Kad vas je zadnji put pitao kako ste proveli dan ili se ponudio otići u nabavku namirnica koje vam trebaju? Ako ne možete da se setite zadnjeg puta kad je vaš partner uzeo u obzir vaše želje i potrebe - on nije za vas.

foto: giphy

5. Uzima, a ništa ne pruža

Od prvog dana ste se brinuli za njegove ili njene potrebe, osećanja, trudili se da budete oslonac i pružali pomoć kad je potrebna, čak i kad je niko nije tražio. Ali onda, kad je vama nešto zatrebalo - to niste dobili.

Da, vaš partner lako uzima, ali ne daje ništa zauzvrat. Ali, nije krivica samo na njemu, ovde je krivica obostrana. Ako od prvog dana svog partnera tretirate kao dete, velika je šansa da vas gleda kao novu mamu. Takav odnos teško da može da preživi.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: popsugar.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.