Najgori raskid od svih! Najviše boli i razočarava! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

Kraj jedne ljubavi

Najgori raskid od svih! Najviše boli i razočarava! (FOTO) (GIF)

Sličan osećaj se javlja ljudima kada se jave za neko radno mesto, verujući da su odlični kandidati, a onda shvate da je kopanija zaposlila nekog drugog

Objavljeno:

7 osobina ljudi kojima - slepo verujete! (FOTO) (GIF)

Nije neko otkriće da raskid ljubavne veze može biti zaista težak, ali istraživači sa Univerziteta ‚‚Cornell" u SAD-u tvrde da je jedna vrsta raskida izuzetno bolna, a oporavak dugotrajan. Radi se o tome kada partner prekine vezu jer je upoznao nekog drugog.

Nazvali su to "komparativnim odbacivanjem", donosno činom kojim partner bira nekog drugog nad onim koga ostavlja.

foto: giphy

Istraživanje je pokazalo da ljude više pogodi kada ih neko odbije zbog nekog drugog, nego suprotno - kada niko drugi nije uključen u tu priču. Sličan osećaj, samo ne tako intenzivan, se javlja ljudima kada se jave za neko radno mesto, verujući da su odlični kandidati, a onda shvate da je kopanija zaposlila nekog drugog.

Istraživači su napravili eksperiment u kom je učestvovalo 600 ljudi, a vrteo se oko dve vrste odbijanja. U prvom krugu je po jedan muškarac bio u društvu dve žene koje su potajno sledile uputstva istraživača.

foto: Profimedia

Jednoj ženi su dali zadatak koji mora da reši i rekli joj da izabere partnera koji bi joj mogao pomoći da to uspešno završi. Žena je odabrala drugu ženu ili je odlučila da zadatak reši sama. Ispostavilo se da ljude više pogodi kada ih neko odbije zbog nekog drugog, nego suprotno - kada niko drugi nije uključen u tu priču.

- Moguće je da se to događa zato što takva vrsta odbijanja, zbog nekog drugog, dovodi do jačeg osećaja isključenosti i smanjenog osećaja pripadnosti - objasnili su istraživači.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.