Ovo je ubedljivo najljigaviji način da raskineš sa nekim! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

moderne veze

Ovo je ubedljivo najljigaviji način da raskineš sa nekim! (FOTO) (GIF)

Ne javlja se na poruke, nema ga na četu, a vidite da je pročitao sve što ste mu napisali. Totalno ignorisanje. Totalno razočaranje!

Objavljeno:

6 znakova da ste konačno našli srodnu dušu! (FOTO) (GIF)

Izgleda da kad frajer nestane bez pozdrava ili vas otkači porukom i nije najljigaviji način za raskid. Ima i puno ljigavijih od toga. Širenjem novih tehnologija, pre svega Interneta i društvenih mreža, dolazi i do mnogobrojnih novotarija - često dobrih, ali i nekih iritantnih, pogotovo na ljubavnom području.

Biti u vezi je nekada bilo puno jednostavnije, a završavalo je uglavnom na dva načina: prvo - dok dvoje sretnika smrt ne rastavi, a drugo - topli stisak ruke, pozdrav i svako na svoju stranu. Eventualno su kukavice napisale oproštajno pismo ili pobegle iz grada bez oproštaja - zauvek.

foto: giphy

U današnje onlajn doba, kad vezu možete održavati i na daljinu, nastaje famozni ‚‚ghosting", ili (u slobodnom prevodu) - iščezavanje! Dakle, dopisujete se s nekim preko fejsa, nekim poznanikom, potencijalnim dečkom, sve je super, divno i krasno, treba još da se dogovorite kada ćete otići na dejt koji je predložio, a onda odjednom nestane! Ne javlja se na poruke, nema ga na četu, a vidite da je pročitao sve što ste mu napisali. Kao da su ga oteli vanzemaljci! Totalno ignorisanje. Totalno razočaranje!

foto: profimedia

E, a sada se pojavilo nešto novo…

‚‚Haunting" - šta je to?

Uz pojam ‚‚haunting" se vezuju dva pokušaja kratkih slikovitih formulacija: „nekoga pratiti“ i „nekome naneti bol“. Zapravo je ‚‚haunting" nadogradnja ghostinga, ako vas je neko „gostovao“, a nije potpuno nestao iz vašeg života, već vas i dalje prati na društvenim medijima.

foto: giphy

lajkuje ili ponekad čak nešto i komentariše, ali ne odgovara na poruke ili bilo šta slično. Šta je tu superljigavo? Svestan je da znate da vas namerno ignoriše, ali vas namerno svaki čas podseti na to!

Ako primetite da ste žrtva ‚‚hauntinga‚", najbolje rešenje je da mu odmah oduzmete oružje iz ruku, blokirajte ga na svim društvenim mrežama!

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.