Ti si samo ljubazna, a on misli da ga muvaš! Zašto je to tako? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

i baš je uvek tako

Ti si samo ljubazna, a on misli da ga muvaš! Zašto je to tako? (FOTO) (GIF)

Muškarci su evoluirali na način da i najmanji ženski znak pažnje dožive seksualno, jednostavno tako razmišljaju

Objavljeno:

4 razloga zašto moraš više voleti sebe nego svog dečka! (FOTO) (GIF)

‚‚Da li želiš kafu", ‚‚Kako si" i slična pitanja, iako dolaze bez imalo primese flerta mogu biti pogrešno shvaćena, jer muškarci su evoluirali na način da i najmanji ženski znak pažnje dožive seksualno kako ne bi propustili priliku za reprodukcijom.

To je široko rasprostranjeni fenomen poznat kao seksualna zabluda. Čak 90 procenata žena naleti na muškarca koji ljubaznost zameni sa flertom. Ženama se ovaj fenomen ređe dešava, ali svakako kad se desi nastaju jako neugodne situacije.

foto: giphy

Norveški psiholozi se se pozabavili ovom romantičnom misterijom i zaključili da bi odgovor mogao ležati u evoluciji muškarci su evoluirali na način da i najmanji ženski znak pažnje dožive seksualno kako ne bi propustili priliku za reprodukcijom. Ako žena zaista flertuje postoji šansa da muškarac ima decu sa njom i da prenese svoje gene.

foto: profimedia

Žene su evoluirale tako da slabije percipiraju seksualni interes jer postoji mogućnost da ako se spetlja sa tim muškarcem rizikuje trudnoću i odgajanje deteta bez ikakve pomoći muškarca. Takođe žena ne želi propustiti priliku za traženje muškarca koji joj više odgovara.

foto: giphy

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.