EVO KOLIKO ČESTO JE U REDU IMATI SE*S: Ovo je zlatna brojka, sve preko toga je PREVIŠE
Seks, Foto: West Coast Surfer / Mood Board / / Shutterstock Editorial / Profimedia

PRIPAZITE

EVO KOLIKO ČESTO JE U REDU IMATI SE*S: Ovo je zlatna brojka, sve preko toga je PREVIŠE

"Definicija čestog se*sa varira i ako se osećate dobro i ne boli, svaka količina se*sa je dobra."

Objavljeno:

Puno seksa obično ne dolazi s nuspojavama. Ali ako osećate oteklinu ili bol, možda biste trebali uzeti pauzu

Prema studiji iz 2017. godine, prosečna osoba seksa se 54 puta godišnje, odnosno jednom nedeljno. Ako je vaš lični puno viši, možda se pitate koliko se*sa je previše seksa. Dr. Rebecca C. Brightman koja je specijalilizirala ginekologiju, reproduktivnu medicinu i opstetriciju, objasnila je sve, piše Health.

"Definicija čestog se*sa varira i ako se osećate dobro i ne boli, svaka količina se*sa je dobra." Drugim rečima, možete imati se*s koliko god često želite sve dok ne osećate nikakve negativne efekte. Međutim, pomaže ako znate kako da prepoznate znake da bi trebalo da se odmorite jer imate se*s prečesto.

seks
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Glavni fizički rizik od previše se*sa je prekomerno oticanje vagine i usana, kaže ginekolog Šeri A. Ros. „Tokom seksualne stimulacije ovi organi otiču jer su ispunjeni krvlju, što može dovesti do prekomernog otoka i bola“, dodaje on. Takođe, se*s koji traje dugo može dovesti do isušivanja prirodnog podmazivanja, što zauzvrat može izazvati nepotrebno trenje i bol. „Ako nema dovoljno predigre, neće biti dovoljno podmazivanja i se*s će biti bolan“, kaže dr Ros. Ona je dodala da se kod žena u menopauzi može javiti suvoća vagine, što izaziva peckanje i bol prilikom penetracije.

Ako je vaša vagina bolna i otečena nakon odnosa, odmorite se i uzdržite se. Ako je potrebno, dodajte led i razmislite o korišćenju lubrikanta tokom sledećeg odnosa. Muškarci mogu da dožive sličnu nelagodnost kada preteraju. "Oni mogu da osete bol, peckanje i otok, a neki mogu imati problema sa mokrenjem", kaže dr. Ross.

Kada su u pitanju penis, veći nije nužno i bolji, posebno ako se često vodite ljubav. Naime, odnos može biti neprijatan, žene mogu čak i da dožive posekotine. Što češće imate se*s, veći je rizik od infekcija vagine i bešike. To je zato što je pH vagine poremećen i zato uvek treba da urinirate posle odnosa. U nekim slučajevima mogu se javiti i iscedak, krvarenje i bol pri mokrenju, u kom slučaju treba da se obratite lekaru. Ako nemate nikakvih problema, nema razloga da imate manje se*sa.

06:41

GLEDAO SAM SEKS, IZABRAO BIH ANĐELU ZA SEBE BEZ DVOUMLJENJA! Moka ostavio voditeljku bez teksta: ODVALIO BIH NJENE RODITELJE

(Espreso/VečernjiList)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.