OVE POZE DOKAZANO TROŠE NAJVIŠE KALORIJA: Ako vam se NE TRENIRA, ovo je dobra zamena za GUBLJENJE KILOGRAMA
Ljubav, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

SJAJNO

OVE POZE DOKAZANO TROŠE NAJVIŠE KALORIJA: Ako vam se NE TRENIRA, ovo je dobra zamena za GUBLJENJE KILOGRAMA

Takođe, dokazano je da se prilikom or*azma luče hormoni koji ublažavaju bol

Objavljeno: 20:44h

Mnogi su tokom prethodne godine nabacili koji kilogram više, a tropske temperature ne idu u korist tome da bi se pojedini odlučili na intenzivno vežbanje u prirodi ili u teretani. Dobra vest za sve one koji uživaju u se*su, je da je i na ovaj način moguće trošiti kalorije, samo je neophodno izabrati prave poze.

Opšte je poznato da se*s ubrzava otkucaje srca, pospešuje protok krvi i jača mišiće. Takođe, dokazano je da se prilikom or*azma luče hormoni koji ublažavaju bol.

Seks
foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Se*s prosečno traje od 15 do 17 minuta, bez predigre. Najviše se kalorija sagori ukoliko je žena gore, budući da je ona tada najaktivnija, dok dame najmanje kalorija mogu da potroše kada su ispod partnera, recimo u misionarskoj pozi. Najnovija istraživanja otkrila su veoma precizno koji položaji u se*su će vas najviše preznojiti, a o tome piše i Dejli star.

1. Čučnjevi

Na prvom mestu se nalazi poza "čučnjeva" koja sagoreva 188 kalorija, a ova poza je poznata i kao "devojka na vrhu". Ovakav položaj aktivira mišiće nogu i zadnjice u istoj meri kao da ste ceo dan pešačili.

2. Kolica

Poza "kolica" oslanja se na to koliko lepša polovina ima jake ruke. Naravno da će i ovde, muška uloga biti izuzetno bitna. Najlakši način da ovo pokušate je tako što ćete se spusiti "na sve četiri." Nakon toga, partner treba da vas snažno uhvati za noge, odnosno kukove, blago ih raširi i penetrira u vas dok se oslanjate na ruke kao da vežbate stoj na rukama. Prilično zahtevno i akrobatski, ali zato ova poza troši 149 kalorija.

seks
foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia

3. Se*s u stojećem položaju

Ukoliko udobnost kreveta prebacite u stojeći položaj, možete izgubiti čak 145 kalorija.

4. Lotos

Sledi poza "lotus" koja sagoreva 139 kalorija, a ovo je poza u kojoj su partneri okrenuti jedno prema drugom, baš poput lotosovog cveta. Muškarac je u "turskom sedu", a žena je na njemu nogama obavijenim oko njegovog struka.

5. Kaubojka i obrnuta kaubojka

Ovo su klasične poze u kojima je žena na muškarcu. Kaubojka je klasična poza u kojoj je dama okrenuta ka partneru, dok je u obrnutoj kaubojki ona njemu okrenuta leđima, a takođe sedi na njemu. Obe troše po 137 kalorija, tako da možete uživati u pozi koja vam je draža.

seks
foto: M-Production / Alamy / Alamy / Profimedia

6. Otpozadi

Na šestom mestu su poze "dogi stajl" i "akimbo noge", tačnije poza u kojoj muškarac kleči na kolenima, a žena je u ležećem položaju, podignute karlice i široko raširenih nogu. Obe sagorevaju 111 kalorija.

7. Misionarka sa izbačenim kukovima

Kao što i sam naziv govori, ovo je "misionarska poza" u kojoj žena podiže karlicu i tako troši 102 kalorije. Ako vam je ova poza suviše naporna, obična "misionarka" sagoreva samo 51 kaloriju, ali je daleko jednostavnija.

00:58

SNIMAJU SEKS SA DEVOJČICAMA KOJIMA U TOKU ODNOSA RAZBIJAJU GLAVU ČEKIĆEM!? Šokantna izjava Dejana Lučića o satanističkom ritualu

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.