EVO POSLE KOLIKO VREMENA ŽENAMA DOSADI SE*S SA ISTIM MUŠKARCEM: Ni u snu ne biste pogodili
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

NEVEROVATNO

EVO POSLE KOLIKO VREMENA ŽENAMA DOSADI SE*S SA ISTIM MUŠKARCEM: Ni u snu ne biste pogodili

Nikada ne biste pogodili

Objavljeno:

Ženama dosadi seks s istim muškarcem nakon godinu dana, rezultati su istraživanja koje su sproveli naučnici sa Univerziteta Southampton i Univerziteta u Londonu. Studija je uključivala više od 10.000 ispitanika iz Velike Britanije, koji su bili intervjuisani o svom seksualnom životu.

Napravili su anketu s 4839 žena i 6669 muškaraca, u dobi od 16. do 74. godine. Ispostavilo se da ženama seks dosadi mnogo ranije nego muškarcima. Žene u proseku, prema studiji, izgube zanimanje za vođenje ljubavi nakon samo 12 meseci veze s partnerom.

34 posto žena i 15 posto muškaraca priznalo da nema interesa za seks

Mnoge od njih priznale su kako su izgubile interes u prvoj godini nakon rođenja deteta, kao i zbog male dece mlađe od pet godina. Dodali su kako su česti razlozi za smanjenje seksualne želje i nedostatak emocionalne povezanosti s partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi.

Za neke žene razlog je bilo arogantno ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili pirsinzi na telu. Od ostalih faktora spomenuta su i loša iskustva u ranijim seksualnim odnosima, pa čak i nasilan seks. U ovoj anketi 34 posto žena priznalo je da nema interesa za seks.

Umesto fokusiranosti na muškarca i njihovu vezu, nekim ženama je u centru pažnje dete, tvrde autori studije. Za razliku od žena, od ispitanih muškaraca, samo je 15 posto njih navelo da im je seks dosadio. Istraživanje su objavili u magazinu British Medical Journal Open.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.