Najbolje vreme za brak je baš OVO, kaže matematička teorija ljubavi! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

optimalna teorija zaustavljanja

Najbolje vreme za brak je baš OVO, kaže matematička teorija ljubavi! (FOTO) (GIF)

Pravilo 37 procenata može vam pomoći da uštedite vreme u potrazi za bračnim saputnikom, ali i da vam kaže koje su najbolje godine za početak bračnog života
Objavljeno:

U hipotetičkom smislu možete intervjuisati sekretaricu samo jednom. Ako odbijete kandidatkinju ne možete se vratiti i zaposlitii je kasnije (jer je možda prihvatila drugi posao).

foto: giphy

Ako intervjuišete tri kandidata, odlučite na osnovu kvaliteta drugog. Ako je bolja od prve zaposlite je, ako je gora intervjuišete treću. Ako imate pet kandidata počnite odlučivati kod treće.

foto: Shutterstock

Prema tome, ako ste u potrazi za ljubavlju u dobi od 18 i 40 godina optimalna dob za biraje supružnika je kada napunite 26 godina (na 37 procenata raspona od 22 godine). U matematičkom žargonu potraga za potencijalnim partnerom poznata je kao ‚‚ optimalna teorija zaustavljanja".

foto: giphy

Brajan Kristijan i Tom Grifits objašnjavaju kako je kod hiljadu opcija najbolje odlučivati kad je prošlo 36,81 posto kandidata, a što je veći broj taj se procenat nakon kog trebate početi da odlučujete bliži 37.

foto: Shutterstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.