9 signala da ste u vezi sa narcisom
Foto: Profimedia

da li ste s njim?

9 signala da ste u vezi sa narcisom

Treba razlikovati ekstremni narcizam, koji se u psihijatriji zove narcistički poremećaj ličnosti, od narcističkih crta ličnosti kod zdravog i uspešnog narcisa
Objavljeno:

Svi mi smo pomalo narcisi – biti svestan sopstvenih vrednosti čuva samopouzdanje. Treba ipak razlikovati ekstremni narcizam, koji se u psihijatriji zove narcistički poremećaj ličnosti, od narcističkih crta ličnosti kod zdravog i često vrlo uspešnog narcisa.

Autentični self kod zdravih je kreativan, spreman da misli o drugima, da saoseća i oseti zrelu ljubav. Patološki narcis je fokusiran samo na sebe i zahteva da mu se vrati falsifikovana sopstvena idealizujuća perfekcija.

Narcistički poremećaji ličnosti imaju lažni, grandiozni self, koji su formirali nemirni duhovi detinjstva. Pravi self narcisa je u stvari slab, on je nesiguran i mali, ponaša se kao nezrelo, „dragoceno“ dete. Kod narcisa, više nego kod bilo koga, važi moto da cilj opravdava sredstvo. Neuspeh kod narcisa izaziva stid, on sebe kažnjava, ne zbog maltretiranja okoline, već kad oseti da nije Bog.

Više pročitajte OVDE

Na Elle.rs pročitajte još:

Kako poznate lepotice nose jeans ove sezone (FOTO)

Oni nisu glumili: 10 filmova sa stvarnim scenama seksa (VIDEO)

Veliki ljubavni horoskop za 2017

12 art ideja za zimski manikir

5 modnih trikova stilizovanih Ruskinja za zimu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.