Šta spaja TESLU, SVEMIR i CSI forenziku? FESTIVAL NAUKE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: promo

nauka

Šta spaja TESLU, SVEMIR i CSI forenziku? FESTIVAL NAUKE! (FOTO) (VIDEO)

Nauka iz sasvim drugog ugla
Objavljeno: 15:58h

Generalni sponzor Festivala nauke četvrti put za redom, kompanija NIS, na ovogodišnjem naučnom druženju predstaviće interaktivnu priču o evoluciji energije, a na postavci posetioce očekuje i bina na kojoj će publiku eksperimentima impresionirati domaća naučno- festivalska zvezda, Milan Popović!

Čemu služi imuni sistem, koje su sličnosti između oka i fotoaparata, koje blago naučne zabave se krije u jednom školskom rancu i zašto se najbolje uči kroz igru jesu tajne duboko čuvane, ali i spremne za razotkrivanje u zoni Ekspertinejdžera na galeriji hale 3!

foto: promo

Mala zona, poseban deo hale 3, posvećen najmlađim posetiocima Festivala nauke, jeste deo u kome će mlađani radoznalci moći da sviraju na hrani, saznaju zašto je kuhinja dobar poligon za prve eksperimente, kako da dobiju struju iz povrća i šta su to automatoni.

EPS Tesla zona smeštena u hali 3A, nastala u čast 160 godina od rođenja velikog svetskog naučnika, predstaviće neke od njegovih najpoznatijih izuma, transformator, asinhroni i sinhroni motor, magnetno polje ali i muziku koja nastaje kada se pleše kroz laserske zrake, raspevane PVC cevi dok će najsmeliji posetioci dobiti priliku da zasviraju na Teslinom kalemu. Oni malo mlađi upoznaće Nikolu Teslu kroz izložbu, konkretne izume ali i kroz istoriju fizike, nauke kojoj je ovaj naučnik dao nemerljiv doprinos.

Čitava hala 11 Beogradskog sajma od 15. do 18. decembra rezervisana je za naučno-fantastičnu binu Festivala nauke koju će pored gostiju iz Estonije, Francuske, Švedske i Slovenije okupirati i učenici Prve kragujevačke gimnazije koji će pravim performansom objasniti kako se razvijala hemija kroz vreme.

foto: promo
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.