AUTOR "SOPRANOVIH" O ZAVRŠETKU HIT SERIJE: "Scena koju sam imao u glavi nije bila ta scena"
Toni Soprano, Foto: Profimedia

sopranovi

AUTOR "SOPRANOVIH" O ZAVRŠETKU HIT SERIJE: "Scena koju sam imao u glavi nije bila ta scena"

Nisam imao pojma da će to uzrokovati toliku pometnju

Objavljeno: 20:15h

Verovatno se i danas veliki broj ljubitelja serije "Sopranovi", jedne od najboljih televizijskih serija svih vremena, seća finalne epizode. Toni Soprano i njegova porodica sede u restoranu, okruženi s desetak posetilaca, i dok se Tonijeva ćerka Medou sprema da uđe, on podiže pogled i nastaje rez. Ekran postaje crn i serija se završava.

Obožavaoci kultne serije godinama su se pitali šta se sledeće dogodilo i koja je krajnja svrha iznenadnog reza.

Međutim, u novom intervjuu za "The Hollywood Reporter", tvorac serije Dejvid Čejs ispričao je kako je zamišljao kraj legendarne serije.

"Scena koju sam imao u glavi nije bila ta scena. Nisam razmišljao o tome da se završi rezom. Zamislio sam scenu u kojoj se Toni vraća sa sastanka u Njujork u svom autu. Na početku svake epizode, on je dolazio iz Njujorka u Njudžerzi, a poslednja scena je trebalo da prikaže kako se vraća iz Njudžerzija nazad u Njujork na sastanak na kojem će da bude ubijen. Vozio sam se po Oušen Park Boulevardu u blizini aerodroma i video sam mali restoran. Bilo je nešto poput kolibe u kojoj se služi doručak. I iz nekog razloga sam pomislio: 'Toni je trebalo da završii na takvom mestu'.Zašto? Ne znam. Bilo je to dve godine ranije", otkrio je Čejs.

Iako Čejs nije tačno rekao da je Toni na kraju ubijen u restoranu, potvrdio je da je to bila ideja koju je imao na umu za njegov spektakularni odlazak s malih ekrana.

On je, takođe, priznaje da mu je globalna fiksacija na Tonijevu sudbinu smetala, budući da su se dosta tragičnih stvari izdešavala u svetu.

"Nisam imao pojma da će to uzrokovati toliku pometnju. Zaboravio sam šta se događa u Iraku ili negde drugde, svi su pričali o porodici Soprano. Bilo mi je to neverovatno. Ali nisam imao pojma da će izazvati toliku galamu. I da li me to iritiralo? Ono što je bilo iritantno je koliko je ljudi želelo da vidi mrtvog Tonija. To mi je smetalo", pojašnjava autor serije.

Bonus video:

04:43

BRZE VESTI 04.11.2021. 17:55

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.