OVE SVETSKE ZVEZDE SU ODUŠEVLJENE SRBIJOM! Neraskidiva veza sa našom zemljom - Jedan je opčinjen NOVAKOM ĐOKOVIĆEM
Foto: Printscreen

NE KRIJU NAKLONOST

OVE SVETSKE ZVEZDE SU ODUŠEVLJENE SRBIJOM! Neraskidiva veza sa našom zemljom - Jedan je opčinjen NOVAKOM ĐOKOVIĆEM

Srbija - istok na zapadu i zapad na istoku. Zato i ne treba da nas čudi što su veliki filmski radnici posećivali našu zemlju

Objavljeno:

Mnogi svetski priznati glumci su boravili u Srbiji. Ono što im je zajedničko je da su sa sobom poneli lepe utiske o našoj zemlji.

Robert de Niru su ljudi pomogli u nevolji, talenat Bred Pita je prepoznat od strane Srbina koji mu je dao šansu na "velikom platnu.

Monika Beluči je našla "prijatelja do groba"...

Robert De Niro
foto: Printscreen Youtube

Robert de Niro:

Svoju ljubav prema Srbiji i Srbima, slavni glumac je krunisao time što je ćerki dao ime Drina. Njegova ljubav prema našoj zemlji odlazi u davnu 1967. godinu, u malo poznato selo na jugu Srbije nadomak Niša - Čokot. De Niro se našao u nevolji, u ulozi autostopera. Srpsko gostoprimstvo obeležilo je De Nira koji nije zaboravio događaj, kada mu je srpski domaćin ponudio hranu i krov nad glavom.

Veliki je ljubitelj Novaka Đokovića, javno je osudio NATO bombardovanje 1999. godine.

- Godinama kasnije vratio se u selo Čokot, kod porodice Đokić koja mu se našla u nevolji. Meštani pričaju da se nije libio da zasuče rukave i pomogne pri radovima u polju.

Beograd je posetio kao gost FEST-a sedamdesetih godina prošlog veka, a više puta je isticao da se i sam oseća kao Srbin.

Bred Pit, Glumac, Film
foto: Printscreen/Youtube/Aegisth

Bred Pit:

Da li ste znali da je sada slavni glumac prvu ulogu dobio od Srbina?

Srpski i jugoslovenski snimatelj, direktor fotografije i reditelj Božidar Nikolić izmeđuostalog ostaće upamćen po tome što je otkrio Breda Pita.

Jednu od prvih uloga u karijeri odigrao je baš u Žikinom u filmu “Tamna strana Sunca” (The Dark Side of the Sun). Dok mu je diva domaće kinematografije Milena Dravić glumila majku.

- Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u “Metro Goldvin Majeru”, i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, “Tamna strana Sunca”, nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim - rekao je Nikolić u jednom intervjuu.

Gorica Popović je imala priliku i da glumi sa mladim Bredom Pitom, o čemu je pričala za Nedeljnik.

- On je već tada imao ulogu u seriji "Dalas". Mi smo snimali film u Budvi i Breda su prepoznavale mlade nemačke turistkinje. Bio je vrlo profesionalan ali i divan dečko na snimanju. Nisam mogla da slutim da će postati takva zvezda. On je i kasnije dolazio u Beograd. Imao je neku devojku u Češkoj, pa je svraćao da obiđe Božu Nikolića koji ga je odveo na Marakanu na Zvezdinu utakmicu… rekla je Gorica Popović.

Alfred Hičkok
foto: Wikipedia

Alfred Hičkok:

- Volim kada publika vrišti, izjavio je Hičkok, što ne treba da čudi s obzirom na njegova filmska ostvarenja.

U poseti Beogradu, ostala je priča Milene Dravić koja je ugostila slavnog režisera:

- Bila sam u društvu s legendom, silno počašćena, i to zauvek ostaje u sećanju. Hičkok je već tad bio jedan od najvećih reditelja svih vremena, a ja jako mlada, na početku karijere. Hičkok je sa suprugom došao u Beograd, a ja sam bila domaćin s naše strane. Već tada sam znala većinu njegovih sjajnih filmova. I njegovu suprugu pamtim kao dragu, simpatičnu ženu. Šetali smo se Beogradom, posetili Skadarliju

Postoji priča da je Hičkok bio fasciniran "Rimskim bunarom" na Kalemegdanu, zbog vela misterije i legendarnih priča koje o njemu kruže.

Stiven Sigal
foto: beta/fonet zoran mra

Stiven Sigal:

Proslavljeni akcioni glumac je 2016. godine postao državljanin Srbije. Tada je izrazio želju da u našoj zemlji otvori aikido klub. Pored glume Sigal se bavi i muzikom, a u Beogradu je sa svojom grupom održao koncert.

007, Džejms Bond
foto: Profimedia

007:

Da li ste čuli za Duška Popova? Čoveka koji je rođen u Titelu 1912. godine, a čiji lik je uzet za tajnog agenta Bonda! Džejms Bonda!

Kakve to veze ima sa ovim člankom koji čitate? Svetsku slavu glumeći upravo tajnog agenta 007, stekli su Pirs Brosnan i Danijel Krejg, koji su bili gosti naše prestonice.

Pirs Brosnan je 2013. godine proslavio svoj šezdeseti rođendan u Beogradu, gde se zatekao zbog snimanja filma "Novembarski čovek" (November man).

Danijel Krejg je i ove godine boravio u Srbiji zbog snimanja filma “Nož u leđa”(Knives out), nastavka ostvarenja iz 2019. godine.

Sloboda Mićalović, Monika Beluči
foto: Profimedia

Monika Beluči:

- Veoma sam srećna što sam u vašoj zemlji, mnogo sam vremena provela ovde, upoznala sam u Srbiji sjajne ljude - izjavila je Monika nakon snimanja filma u režiji Emira Kusturice.

Italijanka je od tada prijateljica sa Slobodom Mićalović, koja ju je pozvala da odmor provede sa njenom porodicom u vikendici u Čortanovcima, koji se nalaze nadomak Sremskih Karlovaca.

- Nas dve smo se fantastično složile, kao da se znamo oduvek, kao da smo klasne prijateljice. Imam samo reči hvale za nju, bila je uvek tu kao podrška. Volim povišeni adrenalin na setu, sve scene sam uradila sama, bez kaskadera. Monika se čudila i govorila mi da nisam cirkuzant, već glumica, i da ću se povrediti. Bila je brižna poput majke - rekla je Sloboda jednom prilikom o Moniki Beluči.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.