Elektronsko remek delo stiže u BG: Ovo nije Apgrade, ovo je APAPgrade! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Promo

ovo morate da vidite

Elektronsko remek delo stiže u BG: Ovo nije Apgrade, ovo je APAPgrade! (FOTO)(VIDEO)

Jedna od najbitnijih figura evropske scene, Agoria, premijerno će nastupiti u Srbiji u petak, 16. decembra, u beogradskom Depou
Objavljeno: 17:56h

Posle višegodišnjeg čekanja, konačno ćemo slušati i jednog od najboljih ambasadora Francuske scene nakon Laurenta Garniera, o čemu svedoče i brojne nagrade za najboljeg nacionalnog di-džeja, te kapitalna izdanja za prestižne etikete Kompakt, Hotflush i Innervisions.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njegov CD „At the Controls“ smatra se remek-delom elektronske muzike, a Resident Advisor ga je nazvao i „miksom koji definiše jednu eru“.

Iste noći nastupiće i Fabio Florido, virtuozni štićenik Ričija Hawtina, u svojevrsnom nastavku priče za one koji se dobro sećaju njegovog završnog seta sa prošlogodišnjeg Apgrade vikenda i MINUS večeri.

foto: Promo

Sebastien Devaud ljubav prema muzici stiče veoma rano uz oca kolekcionara ploča i majku opersku divu, dok prvi kontakt sa detroitskim tehnom ima već sa 12 godina kada kupuje ploču "Big Fun" od kultne grupe Kevina Saundersona - Inner City.

Umetničko ime je izvedenica od reči agora, javnih mesta okupljanja u antičkoj Grčkoj, ujedno i naziva prvih žurki koje organizovao. Agoria važi za jednog od najuticanijih osoba na francuskoj muzičkoj sceni, a jedan je od osnivača famoznog festivala Les Nuits Sonores i svetski priznate izdavačke kuće InFine, platforme za umetnike van svog vremena kao što su Carl Craig, Seth Troxler, Oxia ili Francesco Tristano.

Stubovi njegove izuzetno bogate diskografije su četiri studijska albuma: „Blossom“, „The Green Armchair“, „Imparmenece“ i „Go Fast“ komponovan kao muzika za istoimeni film legendarnog režisera Luka Besona, dok je njegov “Scala EP” na prestižnoj Innervisions etiketi postao apsolutni globalni hit. Njegova širina dodatno se ogleda i u izdanjima kao što su "Les Violins Ivres", "Baboul Hair Cutting", "Panta Rei", "Europa" ili "Speechless", a univerzalnost njegove muzike ogleda se u setovima veoma međusobno različitih izvođača kao što su npr. Carl Cox, Dixon, Laurent Garnier, Carl Craig, Solomun, Gesaffelsetin ili Efdemin.

foto: Promo
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.