BUĐENJE KULTUROM: Među javom i med snom! Sanjajte sa Jovanom Neškovićem nestvarne sne kroz poeziju! (VIDEO)
Jovan Nešković, Foto: Aleksandra Čolić

BUĐENJE KULTUROM

BUĐENJE KULTUROM: Među javom i med snom! Sanjajte sa Jovanom Neškovićem nestvarne sne kroz poeziju! (VIDEO)

Probudite se uz predivne stihove Laze Kostića

Objavljeno:

Laza Kostić je izvršio snažan uticaj na srpsko društvo svoga vremena. On je jedan od osnivača i vođa „Ujedinjene omladine", pokretač i urednik mnogih književnih i političkih listova, intiman saradnik Svetozara Miletića.

Laza Kostić je svoje književno stvaranje počeo u jeku romantizma, pored Zmaja, Jakšića i drugih vrlo istaknutih pisaca. Za nepunih deset godina stvaranja on je odmah svrstan u red najvećih pesnika i postao najpoznatiji predstavnik srpskog romantizma. Napisao je oko 150 lirskih i dvaestak epskih pesama, balada i romansi;

Tri drame: Maksim Crnojević, (napisana 1863, objavljena 1868) Pera Segedinac(1882) i Uskokova ljuba ili Gordana (1890)

00:54

BUĐENJE KULTUROM: Jovan Nešković

Laza Kostić je ostavio traga koji mnoge generacije pamte, naše bake i deke, mame i tate, a sada je došao i red na mlađe generacije da se upoznaju sa njegovom umetnošću.

Mladi glumac Jovan Nešković dolazi iz Užica, trenutno na Master klasi prof Vide Ognjenović. Glumu je pohađao i u Lekart centru kod prof Branislava Lečića, gde je zavoleo glumu i nastavio putem Akademije. Snimio je par zapaženih uloga u seriji Urgentni centar i Novogodišnji program RTS sa Bodom Ninkovićem.

Za naše čitaoce je odabrao sjajnu pesmu Međ javom i med snom, čuvenog Laze Kostića, mi smo uživali u njegovoj izvedbi, nadam se da ćete i vi.

(Espreso/Wikipedia/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.