Umrla žena čije ste ime svi makar jednom pevali pijani! O njoj je ispevan najpoznatiji narodnjak (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Tuga

Umrla žena čije ste ime svi makar jednom pevali pijani! O njoj je ispevan najpoznatiji narodnjak (VIDEO)

Jelena Đorđević, lepotica kojoj je posvećena čuvena pesma Staniše Stošića „Vranjanka“, preminula je 82. godini života u Vranju posle duge i teške bolesti bolesti
Objavljeno: 13:09h

Ova čuvena lepotica, u Vranju poznata kao Lela Numerka, bila je davne 1974. godine inspiracija poznatom pevaču i kompozitoru Draganu Tokoviću, koji je nakon susreta sa ovom Vranjankom u restoranu u Vranjskoj Banji napisao svojevrsnu himnu Vranja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Svašta su ljudi pričali, ali prava istina je da sam ja tog čoveka videla svega dva puta u životu, nije bilo nikakve ljubavne veze i emocija. Bio je to sasvim slučajan susret. Jedino što je bilo neobično je to da je Dragan par puta napuštao društvo i odlazio ispred Kičera. Kasnije sam saznala da je upravo te večeri nastajala ta pesma - pričala je Lela u jednom od brojnih intervjua.

Govorila je da je uvek bila postiđena kada se pesma pevala, iako je svaka Vranjanka priželjkivala da pesma bude posvećena baš njoj.

- Šetala sam sa drugaricom Knez Mihailovom ulicom u Beogradu, kada smo iz kafane „Grčka kraljica" začule muziku i odlučile da uđemo. Za klavirom je bio niko drugi do Dragan, pa sam odlučila da mu preko konobara poručim:

Pozdravila te Lela Vranjanka"... Čuvši to, okrenuo se i potražio me pogledom po sali, raširio svoje lepo lice u osmeh i došao za naš sto. Dugo smo razgovarali o svemu osim o pesmi, valjda čekajući da je se onaj drugi dotakne, ali... Nisam ga ništa pitala, nisam ga posle toga nikad više ni videla, mada bih danas sasvim sigurno učinila drugačije - odlutala je pogledom, u kojem istina ima ponajviše od lepote koju je čovek tragične sudbine opevao u nekoliko vanvremesnkih strofa, na nekoliko kafanskih računa...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.