Sjajno osveženje - Ice Cream Man: Dođite na prašenje i lađenje! (VIDEO) (FOTO)
Foto: preentscreen, facebook

ulična žurka

Sjajno osveženje - Ice Cream Man: Dođite na prašenje i lađenje! (VIDEO) (FOTO)

Finale Koncerata na Zidiću za ovo leto: Ice Cream Man i Vizelj za vikend na Platou Milana Mladenovića
Objavljeno: 16:32h

Kako je došlo do odluke da se iz sastava Long Noses oprobate kao „one man band“?

Mića Luković: Jednostavno, bend Long Noses nije ispunjavao moja očekivanja. Za svojih 7 godina postojanja, Long Noses je snimio jedan album “Too Long To Suck” koji i nije predstavio bend u najboljem svetlu. Slabo je bilo sredstava da se to usnimi kako treba. Nadao sam se da ćemo to ispraviti drugim albumom, ali se sve svelo na čekanje, iz čega je opet proistekla moja potreba da se bavim muzikom na malo drugačiji način.

Milica Dabović: Ne lomim čaše u kafani, već muška srca! Jedva sam čekala da vidim njih dvojicu! (FOTO)

Nedavno ste objavili prvi solo album „Soul’s Walk“ - recite nam nešto više o tome kako je protekao rad na njemu. Kakvi su Vaši dosadašnji utisci, kao i reakcije publike?

Mića Luković: Album Souls` Walk je urađen u rekordno kratkom vremenskom periodu, a to je verovatno proisteklo iz moje potrebe da osetim da radim nešto po pitanju muzike. Do sada sam zadovoljan pozitivnim reakcijama na sam album, ali mislim da će on tek dopreti do ušiju publike. U svom stvaralaštvu imao sam i pomoć prijatelja, najviše oko tekstova. To su Aleksandar Stojšić i Miloš Ristivojević. Na albumu se pojavljuju i gosti na dve numere – vokal Hana Vučićević, violina - Srđan Stojanović, i klavir - Boris Eftovski.

Donosite nam zvuk delta bluza sveden na kombinaciju sirovog bluza i starinskog folka – koji uzori su uticali na Vaše stvaralaštvo?

Mića Luković: Pa, ne znam, ja slušam baš mnogo muzike. Po mom mišljenju, da bi umetnik izvukao iz sebe nešto drugačije, on ne sme da podlegne previše pod uticaj tih tzv. uzora. Mogu pokušati da izdvojim nekoliko: Mississippie John Hurt, Robert Johnson, Townes Van Zandt, Bob Dylan..

Nakon njega, završnu svirku u okviru popularnog serijala Koncerti na Zidiću ovog leta održaće bend Vizelj, u subotu 3. Septembra na platou Milana Mladenovića.

Poslušajte ih..

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.