NA ULAZU U POZORIŠTE - TOPLOMER: Sekretarijat za kulturu poslao pozorištima preporuke za rad
Foto: Reuters

POZORIŠTE

NA ULAZU U POZORIŠTE - TOPLOMER: Sekretarijat za kulturu poslao pozorištima preporuke za rad

Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, uputio je svim gradskim i privatnim pozorištima, ali i Narodnom pozorištu predlog preporuka i mera za nastavak rada.

Objavljeno: 12:49h

Pismo iste sadržine upućeno je i predsednici Vlade Srbije, a sve sa ciljem da se omogući da teatri u Srbiji od jeseni nastave pozorišni život.

U pismu se navodi obaveza pridržavanja opštih higijenskih mera i mera fizičke udaljenosti, kao i merenje telesne temperature beskontaktnim termometrima na ulasku u zgradu. Temperatura će se meriti gledaocima, ali i izvođačima i zaposlenima. Obavezno je korišćenje maski u sali, osim kod glumaca za vreme igranja predstave.

Preporuka je da se sve predstave igraju u velikim salama, uz ograničenje broja posetilaca, tako da se poštuje kriterijum od 4 kvadrata po gledaocu, što iznosi trećinu kapaciteta sale. Mesta bi trebalo da budu unapred označena, tako da se ispoštuje udaljenost.

Pojačana higijena

Posle predstave korišćenu rekvizitu i ostalu opremu obavezno treba dezinfikovati, a neophodna je pojačana higijena prostora, klima-uređaja, uređaja za grejanje, i ventilacije. Pri planiranju repertoara, potrebno je osigurati dovoljno vremena za ulazak i izlazak publike.

Bonus video:

espreso.co.rs/agencije


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.