SPOTIFY POSTAJE DOSTUPAN U SRBIJI, NA CELOM BALKANU I U RUSIJI OD 15. JULA
Foto: Spotify

dobra vest

SPOTIFY POSTAJE DOSTUPAN U SRBIJI, NA CELOM BALKANU I U RUSIJI OD 15. JULA

Najveći svetski servis za preslušavanje muzike preko interneta postaće dostupan i u našoj zemlji i ostalim državama postjugoslovenskog regiona. Šta to znači za ljubitelje muzike a šta za muzičare?

Objavljeno: 18:22h

Spotify je najveći svetski servis za striming muzike, koji zauzima oko 49% udela na svetskom tržištu preslušavanja muzike preko interneta. Doskora, Spotify nije bio dostupan ni u Srbiji ni u ostalim državama bivše Jugoslavije, dok je na Balkanu bio prisutan u Bugarskoj, Rumuniji, Grčkoj i Turskoj.

Kako javlja Music Business Worldwide, Spotify je zvanično saopštio da će od 15. jula početi sa radom u balkanskim zemljama u kojima do sada nije bio prisutan: Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji (u saopštenju se spominje i srpska pokrajina Kosovo kao zasebna država), kao i u Rusiji.

Spotify je osnovan u Švedskoj 2006 i funkcioniše kao platforma za preslušavanje muzike preko interneta, kao i muzička biblioteka u okviru koje se muzički fajlovi mogu pozajmiti na određeno vreme ili kupiti - preuzeti.

Nakon francuske platforme Deezer koja je već nekoliko godina prisutna u Srbiji, Spotify je druga svetska platforma za preslušavanje muzike koja radi u našoj zemlji. Za slušaoce muzike to znači olakšani pristup velikoj količini najkvalitetnije muzike (setimo se samo situacija kada za neku pesmu na Youtubeu piše da nije dostupna za slušaoce u našoj zemlji).

Međutim, pravi civilizacijski pomak sa dolaskom najveće svetske platforme doživeće muzičari i muzički izdavači jer će njihovi prihodi početi da rastu. To će verovatno doneti nešto jaču i kvalitetniju produkciju nove muzike u našoj zemlji, kao i bliže povezivanje muzičkih tržišta regiona.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.