Zbog ovog duhovitog klipa ustaše će linčovati glumca Rene Bitorajca! (FOTO)

Za dom spremni!

Zbog ovog duhovitog klipa ustaše će linčovati glumca Rene Bitorajca! (FOTO)

Poznati hrvatski glumac Rene Bitorajac izložen je linču u domovini nakon što je objavio satirični video-snimak u kojem ukazuje na ekstremni nacionalizam
Objavljeno: 19:06h

Rene Bitorajac, srpskoj javnosti poznat po ulogama u filmu „Ničija zemlja“ i serijama „Naša mala klinika“ i „Bitange i princeze“, u satiričnom spotu „Mi Hrvati“ opisao je svoje sunarodnike kao veće katolike od pape, vulgarne i netolerantne ljude koji „mrze sve koji ne misle kao oni“. Kritikovao je današnju Hrvatsku, a onda su ga napali da je četnik! Ovo je njegov odgovor... (VIDEO) U pozadini se ređaju snimci ultradesničara, huligana, pozdrava „Za dom spremni“, te ministra kulture Zlatka Hasanbegovića sa ustaškom kapom. - Pesma je satirična i autoironična. Ko je shvatio, shvatio je, ko nije, i neće. Očigledno sam dotakao srž i dirnuo u osinje gnezdo. Nije vođena nikakvim ideološkim predznakom. Ideologija je teža telesna povreda duha, ali jedni su se malo više prepoznali nego drugi. Novine i portali slikaju moju kuću i prete mojoj porodici. To je primitivizam. Sve ću učiniti da zaštitim svoju porodicu - rekao je istaknuti glumac nakon što je primio pregršt pretnji preko društvenih mreža.

A photo posted by Global (@global_novine) on

Bitorajca nazivaju „ćelavim gov*etom“, „velikosrpskim smradom“ i „četnikom“, a Velimir Bujanac, autor emisije „Bujica“, poznate po gošćenju raznoraznih proustaša koji otvoreno pravdaju ustaške zločine, objavio je čak i tačnu adresu stana u kojem glumac živi sa suprugom i dvoje dece. Bujanac je u uvodnom prilogu svoje emisije opleo po glumcu navodeći da je u pitanju osveta jer „zagrebački gradonačelnik i hrvatska vlast nisu Bitorajcu dozvolili da pokrene privatni kabare u zagrebačkom bioskopu ‘Mosor‘“. Hrvatski glumac Božidar Alić, gost u prilogu, čak dovodi u pitanje talenat svog kolege, dok sa druge strane hvali ministra kulture Zlatka Hasanbegovića navodeći da je „najbolji kojeg je Hrvatska imala od svog osnivanja“. - Tako nešto može da uradi Emir Kusturica. On je četnik i svi znamo da je četnik. Ali je makar talentovan četnik - rekao je Alić.

Autorka priloga dalje navodi i kako je Bitorajčeva baba rođaka Branka Mamule, generala JNA, te da živi u stanu oduzetom „domobranskom generalu“ Slavku Štanceru, austrougarskom vojniku i pukovniku NDH. Na ovakav poziv na linč reagovalo je i Hrvatsko novinarsko društvo koje je u saopštenju za javnost iznelo da je „zgroženo“ pomenutim prilogom i pozvalo sve nadležne institucije da reaguju pre nego što dođe do fizičkog nasilja. Istaknuti srpski glumac Slobodan - Boda Ninković, koji je imao priliku da sarađuje sa Bitorajcem u seriji „Naša mala klinika“, rekao je da je njegov hrvatski kolega pre svega veliki profesionalac i dobar čovek.

- Družili smo se tokom snimanja serije, a i nakon toga smo ostali u kontaktu. Svake godine jedan drugom čestitamo Uskrse i Božiće i u odličnim smo odnosima. Rene je jedan korektan, porodičan čovek i veliki profesionalac u svom poslu - rekao je poznati glumac. Ninković je dodao i da je Bitorajčev spot „veoma hrabar potez“. - Da se obrnu uloge, tako nešto bi i ovde moglo da se snimi. Žao mi je ako će imati problema, ali siguran sam da je imao razlog za ovakav potez - dodao je Ninković.

(Espreso.co.rs/ Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.