Bjesovi 11. januara u zemunskom klubu Fest
Foto: Promo

najava koncerta

Bjesovi 11. januara u zemunskom klubu Fest

Druženje Bjesova i zemunske publike prelazi u tradiciju koja se ne propušta! Očekuje se pun klub i fantastičan koncert ove subote u Festu – nemojte to propustiti!

Objavljeno: 13:02h

Grupa Bjesovi osnovana je krajem osamdesetih u Gornjem Milanovcu. Prvo ime benda bilo je “Bader Majnhof”, ali zbog zbog pritisaka tadašnjih gradskih vlasti promenili su ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” i konačno u “Bjesovi” - prema arhaičnijem prevodu naslova jednog od najvažnijih romana Dostojevskog, koji u novijim srpskim izdanjima najčešće ima naslov "Zli dusi".

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grandž zvuka čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković - vokal; Slobodan Vuković - gitara; Ivan Kovačević - gitara; Marko Marković - bas; Miroslav Marjanović - bubnjevi; Ramon Hamel - bubnjevi.

Bjesovi su do danas izdali šest albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava dvadeset pet godina od tog izdanja.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, razlog je da i danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi vrlo različitih, koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti - pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

Nedavno su za izdavačku kuću Metropolis objavili i reizdanje albuma "Sve što vidim i sve što znam" na svom prvom vinilu.

Druženje Bjesova i zemunske publike prelazi u tradiciju koja se ne propušta! Očekuje se pun klub i fantastičan koncert ove subote u Festu – nemojte to propustiti!

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shop-u (TC Sremska) i u klubu Fest po ceni od 700 RSD. Na ulazu će cena ulaznice biti 900 RSD.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.