32. beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra 2016! (FOTO)

PLANETA DŽEZ

32. beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra 2016! (FOTO)

Jedna od najvećíh zvezda savremenog džeza, virtuoz na kontrabasu, Avishai Cohen dolazi iz Izraela, ali ima globalnu karijeru i najbolji je predstavnik ovogodišnjeg slogana Beogradskog džez festivala: Planet Jazz
Objavljeno:

U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine čak dva koncerta velikih džez zvezda biće održane u Sava Centru, tradiocionalnom uporištu džez muzike. Bubanj, bas, gitara i gas: Gordan Kičić otkriva omiljenih 10 pesama za road trip! (VIDEO)

Promo
U programskom smislu dalje trasiramo pravac džez inovacija, postavljen prošle godine: otkrivamo publici nove džez “planete”, ali ne zaboravljamo ni velikane ovog muzičkog pravca, na čijem stvaralaštvu mlade nade nalaze inspiraciju za džez 21. veka. Podsetimo, 31. Beogradski džez festival održan je od 27. oktobra do 2. novembra 2015. godine, kao svojevrsno „okretanje novog poglavlja u istoriji festivala“, što je postavilo i nove smernice za format i program ove manifestacije. Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja. Tradicionalno, BDŽF će i ove godine imati podršku brojnih ambasada i inostranih kulturnih centara, kao i drugih pokrovitelja. Pobednik je poznat! Evo ko je na vrhu nove Jelen Top 10 liste! (VIDEO)
Promo
Jedna od najvećíh zvezda savremenog džeza, virtuoz na kontrabasu, Avishai Cohen dolazi iz Izraela, ali ima globalnu karijeru i najbolji je predstavnik ovogodišnjeg slogana Beogradskog džez festivala: Planet Jazz.
Promo
Legendarni bubnjar Jack DeJohnette nikad nije nastupao u našoj zemlji i to je već dovoljan razlog za slavlje! Njegov novi trio okuplja dva velika, već dokazana talenta novije generacije, Ravija Coltranea i Matta Garrisona, koji sa sobom donose nomadski duh XXI veka. Oko projekta Aziza okupila se fantastična ekipa predvođena Dave Hollandom, jednim od najznačajnijih džez basista svih vremena. Umetnička postignuća svakog od njih već su deo enciklopedijskih obrada, pa se sa pravom može reći da je u pitanju najbolja supergrupa u džez muzici 2016. Potter je godinama najbolji basista, Loueke gitarista, a Harland bubnjar u svim relevantnim izborima najboljih svetskih muzičara. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.