Novi spot benda Poez11a "Samo mi"
Foto: Promo

Sveže

Novi spot benda Poez11a "Samo mi"

Ako vas njihov zvuk podseti na Goribor, to nije namerno, ali nije ni slučajno, jer u ovom bendu sviraju gitarista i bubnjar Goribora, Željko Ljubić Piti i Darko Urošević

Objavljeno: 12:21h

„Poez11a je matematika duša u kojoj je 1+1=11. I upravo na taj način, svako od članova benda unosi svoj unutarnji doživljaj sveta kroz muzički izraz, koji u zbiru daje komentar, ali i slutnju vremena u kome živimo. Ukoliko vreme kao takvo postoji...“ Ovim rečima nas Ivan Ilić, frontmen benda Poez11a iz Bora, upoznaje sa osnovnim smislom postojanja i misije, kako muzike tako i pisane reči.

Žanrovski pripadaju pop muzici sa elementima bluza i psihodelije, ali je osnovna ideja ovog sastava promocija autorskog izražaja, bez previše stega samog žanra.

foto: Promo

„Materijal za album, koji će uskoro biti objavljen, snimljen je tokom 2018. i 2019. godine u Boru u Studiju 11. Željko Ljubić Piti i ja sarađujemo dugi niz godina. Bend Poez11a nastao je prošle godine, kada su nam se pridružili Jelena Ilić na violini i Vukašin Jelenković na klaviru. Duško Spasojević svira bas, a bubnjeve Darko Urošević. Pored njih još nekoliko naših prijatelja je tu: Dragoljub Ranđelović – harmonika, Miloš Đurić – bas i gitara, Bojan Bojković Profa – klavijature“, kaže Ivan Ilić koji iza sebe ima dve nagrađene knjige poezije - Ledeno prepodne i Eshatolog.

Prvi singl pod nazivom Čekajući sreću objavljen je juna ove godine. Mix i mastering prvog singla odrađen je u Studiju Destilerija, produkciju potpisuje Petar Rudić (Mravi, Svi na pod), a spot Ivan Ilić.

Drugi singl pod nazivom Talasi prati animirani spot koji je novi osvrt Mihajla Dragaša na njegov film ISKON Anima Aeternam, inspirisan tekstom i muzikom Talasa. Film ISKON je nagrađen Grand prijem na 63. Martovskom festivalu u Beogradu, 2016. godine. Mix i mastering potpisuje Miloš Drobnjaković, Sound Guru Studios.

Nakon što je drugi singl borskog sastava Poez11a pod nazivom Talasi osvojio titulu hita oktobra na Bunt RTS Top listi

objavljen je i treći singl za pesmu Samo mi. Autor spota je Milan Stošić, a u spotu se pojavljuje Jovana Ćopić. Mix i mastering i ovog singla uradio je Miloš Drobnjaković.

Ovo je ujedno i dobra najava za predstojeći koncert sastava Poez11a, koji će se održati u sali Muzičke škole pod pokroviteljstvom borskog Centra za kulturu 7.12.2019. Članovi ovog sastava obećavaju odličnu svirku i neka iznenađenja.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.