Skandalozna cenzura: Galerija sklonila sporne fotografije političara, a ovako su im autori odgovorili! (FOTO)

Dokle više?

Skandalozna cenzura: Galerija sklonila sporne fotografije političara, a ovako su im autori odgovorili! (FOTO)

Fotografije koje su uklonjene iz postavke, njen su integralni deo i izložba bez njih gubi suštinu i značaj jer je cela ideja zapravo uništena
Objavljeno:

Izložba "Dirty Season - NECENZURISANO" u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda je zapravo cenzurisana jer je nestala suština same izložbe. Fotografije koje se bore protiv političkih stega i čija je svrha da prikažu slobodu izražavanja svakog pojedinca, uklonjene su od strane galerije. Zbog ovih slika srpskih političara cenzurisana je izložba fotografija! (FOTO) (VIDEO)

Filip Plavsić
Izložba udruženja, "Kamarades" je trebalo da pokaže kako političari manipulišu masama i istaknu kako je izborna kampanja zapravo uvek prisutna. Međutim, desilo se to da su fotografije koje na to najviše i ukazuju, skinute. Kako baš pred izbore? CENZURISANA izložba NECENZURISANO o izbornim kampanjama u Srbiji! (FOTO) Fotografije koje su uklonjene iz postavke njen su integralni deo i izložba bez njih gubi suštinu i značaj jer je cela ideja izložbe uništena. Produkciju radova autori su platili sami, a Artget je obezbedio prostor. Autori izložbe poručuju da su kroz sav svoj rad ostali verni ideji slobode izražavanja i govora, i da to pravo ne shvataju zdravo za gotovo i spremni su da se za njega bore.
Filip Plavsić
Autori su ogorčeni jer su se zalagali za slobodu govora pa su zato i odlučili da učestvuju na izložbi koja je trebalo da se bori protiv cenzure.
Filip Plavsić
Pitanje je da li ima poente organizovati izložbu ili drugu manifestaciju čija je suština, borba protiv cenzure, uplitanje vlasti u sve pore društva ili bilo koje borbe za slobodu, ako će se na kraju u samom projektu desiti cenzura, kao što je slučaj sa izložbom "Dirty Season - NECENZURISANO" . .
Filip Plavsić
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.