PREMIJERNO 12. MAJA U BEOGRADU: Yo La Tengo najavljuje novi album (VIDEO)
Yo La Tengo, Foto: Printscreen

There’s a Riot Going On

PREMIJERNO 12. MAJA U BEOGRADU: Yo La Tengo najavljuje novi album (VIDEO)

Yo La Tengo će predstojeće proleće provesti na svetskoj turneji, a pored mnoštva datuma po Evropi, nastupiće premijerno 12. maja u Domu omladine Beograda

Objavljeno: 10:37h

Trio iz Hobokena, Yo La Tengo, objaviće novi album There’s a Riot Going On 16. marta za izdavačku kuću Matador Records.

U pitanju je njihovo petnaesto studijsko izdanje koje nasleđuje ploču Stuff Like That There iz 2015., odnosno prvi album nakon Fade (2013.) sačinjen kompletno od originalnih pesama. Reč je o toploj i ambicioznoj ploči čiju produkciju potpisuju sami članovi jednog od najslavnijih bendova u istoriji roka, čiji se muzički izražaj oslanja na čistu buku i spokojnu lepotu, kao i sve ono između.

- 1971. godine kada se nacija nalazila na ivici surovog raspada, Sly and the Family Stone objavili su „There’s a Riot Goin’ On“, album napunjen mračnom energijom - navodi se u saopštenju za javnost.

Požurite po karte
Požurite po kartefoto: Promo

Sada, u sličnim okolnostima, Yo La Tengo objavljuje ploču pod istim imenom, ali sa drugačijim nagonom, ploču koja nudi alternativu besu i očaju.

Novi album sadržaće petnaest numera, a trio je otkrio četiri pesme sa istog i to: „You Are Here“, „Shades of Blue“, „She May, She Might“ i „Out of the Pool“.

Yo La Tengo će predstojeće proleće provesti na svetskoj turneji koju će započeti krajem marta u Mineapolisu.

Sredinom aprila dolaze u Veliku Britaniju, a pored mnoštva datuma po Evropi, nastupaće 12. maja u Beogradu, odnosno dan ranije u Zagrebu.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kafeu Zbornica kod Maše i Jace (Skender Begova53b) i u FELIX Shop, TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12 – 20h) po pretprodajnoj ceni od 2800 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 3200 dinara ukoliko ih ostane. Do sada je prodato 50% kapaciteta sale.

https://www.facebook.com/events/146958895932870/

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.