Šta ćemo gledati i slušati na 33. Beogradskom džez festivalu? (VIDEO)
Foto: Slawek Przerwa

džez vizije

Šta ćemo gledati i slušati na 33. Beogradskom džez festivalu? (VIDEO)

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2017. predstavlja 33. Beogradski džez festival, pod sloganom "DŽEZ VIZIJE" / "JAZZ VISIONS"
Objavljeno:

Mnogobrojnoj publici i međunarodnoj kulturnoj javnosti biće predstavljena jedna nova fuzija ovog pravca sa drugim muzičkim oblicima koja se rađa.

Džez je danas, ponovo, najuzbudljivija i najkreativnija forma popularne muzike - i zato je vreme za vizije džeza i džez vizije.

Beogradski džez festival će i ove godine trajati redovnih pet dana, sa tradicionalnim duplim koncertnim programom svake večeri, u salama Doma omladine Beograda i u Sava Centru.

Na Festivalu će biti predstavljeno više od 20 sastava iz celog sveta i naše zemlje, a ovom prilikom ističemo prva tri imena koja na najbolji način predstavljaju džez 21. veka, jedno iz Amerike, drugo iz Evrope, a treće iz Srbije.

Doni Mekaslin je briljantni američki saksofonista srednje generacije koga je Dejvid Bouvi odabrao da vodi njegov poslednji bend na oproštajnom albumu „Blackstar“. Očigledno je Bouvi prepoznao u savremenom džezu onu potrebu za avanturom i snagu izraza koja ga je uvek privlačila i kroz karijeru vodila ka novim oblastima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.