OVI DATUMI SU SUDBINSKI OBELEŽILI ŽIVOT ŽARKA LAUŠEVIĆA: Kada čujete OVE DETALJE sigurno ćete se NAJEŽITI DO KOSKE
Žarko Laušević, Foto: © ATA Images

Detalji

OVI DATUMI SU SUDBINSKI OBELEŽILI ŽIVOT ŽARKA LAUŠEVIĆA: Kada čujete OVE DETALJE sigurno ćete se NAJEŽITI DO KOSKE

Glumački bard napustio nas je nakon kratke i teške bolesti, a njegova života priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Objavljeno: 19:18h

Proslavljeni glumac Žarko Laušević preminuo je u 64. godini nakon kratke i teške bolesti. Ova vest zatekla je ceo region. Iako je bilo poznato da se već nekoliko meseci bori za ozdravljenje, svi su verovali da će i ovu bitku dobiti čuveni Miloš Obilić, Šmeker, Bajra....

Žarkov život je zapravo poslednjih decenija bio borba, još od one kobne noći u Podgorici kada je iz samoodbrane upucao dvojicu mladića, a jednog teško ranio. Žarko se u godinama koje su sledile borio da spase živu glavu, sačuva porodicu od krve osvete i spasi ljubav koju je započeo sa Anitom.

Žarko Laušević
Žarko Lauševićfoto: Dragana Udovičić

Glumac se tokom boravka u zatvoru razveo od supruge Maje i tada je nastavio da se viđa sa novom ljubavi sa kojom je bio i do poslednjeg dana. Žarko je svojevremeno opisao čudnu simboliku broja sedam koja je bila upletena u njegov život u najbitnijim trenucima koje je proživljavao.

- Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina - otkrio je Laušević svojevremeno.

Žarko Laušević
Žarko Lauševićfoto: Beta / Milan Obradović

O svemu kroz šta je prolazio od odlaska u zatvor, Žarko je pisao u autobiografskim romanima. U njima je izneo najtananija osećanja, vraćajući se u prošlost i tu kobnu noć koja mu je promenila život. Knjigu „Godina prođe dan nikad“ objavio je 2011. godine, a u septembru 2013. godine iz štampe je izašla i njegova druga knjiga.

Lauševića je 29. decembra 2011. godine pomilovao tadašnji predsednik Republike Srbije Boris Tadić. Potom je dobio i srpski pasoš. Lauševićeva prva uloga po povratku glumi bila je u filmu "Smrdljiva bajka". Tada je pred punom dvoranom Sava centra dobio višeminutne ovacije.

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.