STIŽE SERIJA „OŽILJAK“ U PRODUKCIJI TELEKOMA SRBIJA, AMAZON PRIME VIDEO I ŠPANSKE RTVE
Foto: Promo

promo

STIŽE SERIJA „OŽILJAK“ U PRODUKCIJI TELEKOMA SRBIJA, AMAZON PRIME VIDEO I ŠPANSKE RTVE

Ova saradnja je prva koprodukcija srpske i španske kinematografije

Objavljeno:

Na čuvenom Mipcom-u u Kanu – mestu koje nudi priliku najvećim distributerima i proizvođačima sadržaja poput Netfliksa, HBO, Diznija, Paramaunta da se uvere u najbolje projekte širom sveta – saopšteno je da će Telekom Srbija, vodeći telco operator i kreator vrhunske zabave u jugoistočnoj Evropi, biti učesnik najvećeg projekta u regionu. Serija „Ožiljak“ (Scar) snimaće se u koprodukciji srpskih, španskih i meksičkih produkcijskih kuća, a ekipa koja potpisuje seriju je poznata i višestruko nagrađivana. Od pisaca Pabla Roe, Fernanda Sankristobala i Veronike Marze, ekipe koja je ekranizovala neke od najnagrađivanijih projekata poput „Kuća od papira“ (La Casa de Papel) „Igračka“ (Toy Boy) i „Đavo“ (Diablero), stiže drama od osam epizoda koja će se krajem godine snimati u Srbiji i Španiji, a čiju režiju potpisuje Migel Anhel Vivas, koji iza sebe ima nekoliko sjajnih ostvarenja poput „Kuća od papira“, „Vis-a-vis“ i „Izumiranje”.

Ova serija prati priču Irine koja je sa 9 godina preživela brutalan napad na svoju porodicu, nakon čega je krenula na dugačak put iz Rusije u Španiju preko Balkana. Na svom putu prepunom drame i akcije, Irina se zaljubljuje u Simona, neprivlačnog, ali nadarenog programera bez društvenih veština, koji je i sam u opasnosti, pa njeni planovi i život doživljavaju veliku promenu, ali krajnji cilj ostaje isti.

Serija Ožiljak
foto: Promo

Ovo je sinopsis najnovijeg, vrhunskog trilera „Ožiljak“ (Scar) koji će koproducirati Telekom Srbija, Amazon Prime Video i španska televizija RTVE, a po motivima najprodavanijeg romana Huana Gomesa-Hurada. Projekat će voditi producentske kuće Plano a Plano i Dopamin, dok su izvršni producenti Asacha Media Grupa i srpski Adrenalin.

„Nakon dokazane liderske pozicije u Srbiji i regionu kada je reč o produkciji igranog sadržaja, sledeći izazov i šansa za Telekom Srbija je uspostvljanje inostranih koprodukcija. Prva u nizu je sa najvećim i najkvalitetnijim timovima na svetu u polju produkcije i kreiranju igranog sadržaja, a to je Amazon Prime Video, RTV Španije i kreatorima najgledanije Netfliksove serije „Kuća od papira“. Zahvaljujući ovom projektu ponosni smo partneri sa globalno priznatim timom producenta i pisaca, svaki sa neverovatno jakim iskustvom, a ono što ga čini zaista autentičnim je zanimljiva priča delom smeštena i u Srbiji, sa srpskim glumcima, sa delovima dijaloga koji će biti na srpskom jeziku. Na taj način dolazi do dodatnog prepoznavanja Srbije kao nove lokacije za svetske hit serije kao i srpskih glumaca, koji zahvaljujući ovakvim projektima imaju mogućnost da naprave iskorak ka globalnoj sceni“, rekla je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija.

Serija Ožiljak
foto: Promo

„Telekom Srbija je angažovan u kreativnom procesu, uključujući i proces kastinga. Sve to nas čini ponosnim delom ovog tima. Sigurni smo da će projekat doneti nešto autentično i da će dodatno podići kvalitet, standard i inspiraciju produkcije igranog sadržaja kod nas i u Adria regionu koji je posebno zainteresovan za fuziju domaćih i međunarodnih elemenata“, dodala je Martinović.

Cezar Benitez, predsednik Plano a Plano, definiše ovu koprodukciju kao „ambiciozan projekat koji, zahvaljujući Amazon Prime Videu, Telekomu Srbija i RTVE, otvara novi put za međunarodnu saradnju i omogućava pristup drugim poslovnim modelima.

Nema sumnje da će projekat ove veličine imati značajan uticaj na srpsku kinematografiju i domaće glumce. Konferencija za medije u Kanu izazvala je veliku zainteresovanost svetskih medija, koji, kao i Hose Pastor, šef za fikciju i kinematografiju u RTVE, očekuju da „Ožiljak“ postane velika hit serija, ne samo u Španiji, već i van nje.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.