ZA SRBE SAM BALIJA, ZA MUSLIMANE ČETNIK, A U ZAGREBU GLUPI BOSANAC: Glumac Dado Ćosić otvorio dušu!
Foto: Profimedia

Veliki talenat

ZA SRBE SAM BALIJA, ZA MUSLIMANE ČETNIK, A U ZAGREBU GLUPI BOSANAC: Glumac Dado Ćosić otvorio dušu!

Jedan od najperspektivnijih mladih glumaca koji je izazvao ovacije publike u hit predstavi ”Črna mati zemla”, rođen je u Bosanskoj Dubici 1987, a u Zagreb je došao 1999.
Objavljeno: 12:53h

Akademiju nije upisao iz prvog puta. Drugi pokušaj, od kog je želeo i da odustane, bio je njegov!

foto: Profimedia

U drugom srednje, upisao je Učilište Zagrebačkog kazališta mladih-a, gde je pohađao sve kurseve koji su se nudili - glumu, mimiku, govorne vežbe... Sedam do osam sati nedeljno.

- Stalno smo se vrzmali po ZKM-u, i provirivali na veliku scenu, da vidimo šta glumci rade. Jedan momenat mi je ostao jako u sećanju, ogromna scenografija koja je pokrivala prva četiri reda gledališta, vau, što je ovo, ja želimo biti u ovome! - priseća se Ćosić.

Međutim, iz finansijskih razloga Akademiju nije upisao te prve godine nakon srednje škole. Sa mamom se dogovorio da upiše nešto uz šta će moći da radi, te je završio kao student politikologije zaposlen u T-comu.

- Moje ime je Dado, kako vam mogu pomoći?’, Gojio sam se, jeo slatko i čips, imao sam 30 kila više nego sad… 108 ili 110 kila na 192 cm visine. Frustracija, depra, studiram što ne želim studirati…- priseća se tih dana.

happy shooting face by @djuricv

A post shared by Dado Ćosić (@dadocosic) on

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.