IZA OVOG POLJSKOG FILMA STOJE SRBI, A SAD JE NOMINOVAN ZA OSKARA: Evo o čijoj ZABRANJENOJ LJUBAVI se radi
Žena, Foto: Printscreen/Youtube/New Europe Film Sales

POGLEDAJTE

IZA OVOG POLJSKOG FILMA STOJE SRBI, A SAD JE NOMINOVAN ZA OSKARA: Evo o čijoj ZABRANJENOJ LJUBAVI se radi

Poljski kandidat za Oskara 2024 animirani film na kome su radili umetnici iz Srbije.

Objavljeno:

Radnja se temelji na romanu Vladislava Rejmonta, dobitnika Nobelove nagrade

Poljska je odabrala animirani film "Seljaci", koji je rađen u koprodukciji Digitalkraft-a iz Srbije, producenata Ivana Pribićevića i Jelene Angelovski, za trku za Oskara za strani film, navodi Variety.

Slika
foto: Printscreen/Youtube/New Europe Film Sales

Na ovom ostvarenju rediteljke D. K. Velčmen i reditelja Hjua Velčmena, nominovanih za Oskara, Zlatni globus i BAFTA nagradu za film „S ljubavlju, Vinsent“ o životu Vinsenta van Goga, radilo je 22 slikara iz Srbije uz supervizore Biserku Petrović i Vladimira Vinkića, zajedno sa VFX timom producentske kuće "Digitalkraft". Inostrani koproducenti filma su "BreakThru Films" iz Poljske i "Art Shot" iz Litvanije.

Tragična ljubavna priča

Radnja se temelji na romanu Vladislava Rejmonta, dobitnika Nobelove nagrade. "Seljaci" je tragična priča o seljanki Jagni koja je primorana da se uda za mnogo starijeg, bogatog farmera Borinu, uprkos svojoj ljubavi prema njegovom sinu Anteku.

Slika
foto: Printscreen/Youtube/New Europe Film Sales

S vremenom, Jagna postaje predmet zavisti i mržnje seljana i mora da se bori da sačuva svoju nezavisnost. Radnja se odvija na poljskom selu na prelazu iz 19. u 20. vek, a dramatični preokreti priče vezani su za promene godišnjih doba, težak rad na poljima i tradicionalne lokalne praznike.

Ovaj jedinstveni mikrosvet seoske zajednice služi kao povod da se ispriča univerzalna i aktuelna priča, o tragičnoj ljubavi i životu u maloj zajednici gde pravila i tradicija određuju uloge svakoga, a izlazak iz očekivanog može da rezultuje ismevanjem i odbacivanjem.

00:50

UPOZNAJTE DOLOVO! Kultni filmovi su se snimali ovde, a Dobrica Erić je napisao najlepše stihove za ovo mesto! OČUVANA TRADICIJA!

(Espreso/24sedam/Dejan Ćirić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.