ANTONIJEVIĆ ZA TELCAST: "Ne možete zaustaviti progres"
Foto: Promo

promo

ANTONIJEVIĆ ZA TELCAST: "Ne možete zaustaviti progres"

Napomenuo je da je snimanje počelo da su scene zahtevne, da će biti dosta efekata i da publika neće biti razočarana

Objavljeno:

U novoj epizodi podkasta Telekoma Srbija – Telcast, poznati srpski filmski reditelj, Predrag Gaga Antonijević govorio je o uticaju tehnologije na filmsku umetnost, razvoju filmske produkcije, ali i autošovinizmu u Srbiji i tome šta mu je doneo film „Dara iz Jasenovca“, a šta će mu doneti film o boju na Kosovu pod radnim nazivom „12 vitezova“.

Antonijević je govoreći o snimanju novog filma „12 vitezova“ rekao da neće biti poređenja sa filmom Zdravka Šotre od pre 34 godine, budući da su pristupi u potpunosti drugačiji.

Napomenuo je da je snimanje počelo da su scene zahtevne, da će biti dosta efekata i da publika neće biti razočarana.

„Taj deo koreografije svih bitaka i borbi koje imamo u scenariju smo već napravili i osmislili, uvežbali čak i snimili sa kaskaderima i to deluje veoma impresivno. Znači nećemo dozvoliti da to izgleda bezveze u ovome dobu kada je publika jako razvila ukus i spoznaju oko akcionih filmova“, rekao je Antonijević.

Istakao je i da se tehnologija i progres ne mogu zaustaviti, te da će upliv veštačke inteligencije biti znatno veći u budućnosti. Međutim za njega ipak telefon služi samo da se javi i pošalje poneku poruku, te da nije zavisnik o najnovije telekomunikacione tehnologije.

Više detalja iz razgovora Predraga Antonijevića sa novinarkom i autorkom Minjom Miletić, možete pronaći u najnovijoj epizodi Telcasta na jutjub kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, iTunes i Google Podcast-u.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.