SVET ZAVIJEN U CRNO! PREMINUO ČUVENI GITARISTA KOG SU ŽENE OBOŽAVALE
tuga, Foto: Profimedia

Tuga

SVET ZAVIJEN U CRNO! PREMINUO ČUVENI GITARISTA KOG SU ŽENE OBOŽAVALE

Preminuo čuveni gitarista za kojim su žene ludele

Objavljeno: 16:17h

Gitarista benda Dire Straits Džek Soni preminuo je u 68. godini, preneli su britanski mediji.

Vest o smrti muzičara objavio je bend Dire Straits na društvenim mrežama, ali uzroke odlaska gitariste nisu precizirali.

Doduše, pre dva dana društvenim mrežama su „kolale“ glasine da Džek Soni ima velike zdravstvene probleme.

– Džek Soni neće moći da učestvuje na našim sledećim svirkama zbog zdravstvenih problema. Džek ozdravi uskoro, čekamo te. S ljubavlju, DSL porodica – napisali su na internetu nekadašnji članovi benda Dire Straits.

Džek Soni, rođen u američkoj državi Pensilvanija, radio je u čuvenoj njujorškoj prodavnici gitara „Rudi’s Music Stop“ tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Baš na tom mestu upozmao je koosnivače benda Dire Straits Dejvida i Marka Noflera, podseća „Dejli mejl„.

Soni je bio poznat kao „drugi gitarista“ tokom jednog od najčuvenijih razdoblja u karijeri grupe Dire Straits – tokom petog studijskog albuma „Brothers in Arms“, koji je objavljen 1985. Soni je nastupao i na jednom od najvećih humanitarnih koncerata u istoriji muzike – Live Aid na Vembliju.

Nakon odlaska iz benda Dire Straits, nastavio je da radi kao sešn muzičar, da bi se nakon što je postao otac, posvetio porodici.

(Espreso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.