REGIONALNA PREMIJERA FILMA “LOST COUNTRY” NA SARAJEVO FILM FESTIVALU
Vladimir Perišić, Foto: Maeva Benaiche

saopštenje za medije

REGIONALNA PREMIJERA FILMA “LOST COUNTRY” NA SARAJEVO FILM FESTIVALU

Objavljeno:

Film “Lost Country” reditelja Vladimira Perišića imaće regionalnu premijeru na Sarajevo Film Festivalu, u okviru takmičarske selekcije, u subotu 12. avgusta.

Film je premijerno prikazan na Kanskom filmskom festivalu u okviru selekcije “Nedelja Kritike” gde je naturščik Jovan Ginić osvojio Revelation Award za najboljeg glumca. Nagrada za Ginića je prva kanska nagrada za sprski film posle mnogo godina.

Takođe, film je do sada pozvan na preko 30 internacionalnih festivala. U oktobru će imati projekciju i u pariskom muzeju Centre Pompidou, nakon čega ga očekuje distribucija u Francuskoj, Španiji, Izraelu...

FIlm
foto: Maeva Benaiche

Srpska publika će film moći da pogleda u našim bioskopima ove jeseni.

FIlm
foto: Maeva Benaiche

„Lost Country istražuje čulno, emocionalno i političko odrastanje glavnog junaka Stefana : dok njegovi drugovi ustaju protiv vladajuće partije ciji je njegova majka portparol, Stefan se suocava sa izborom izmedju vernosti porodici i sopstvenim uverenjima. Kroz portrete tri generacije jedne porodice, film je ujedno priča o istorijskoj i političkoj transformaciji jugoslovenskog drustva“, rekao je Vladimir Perišić.

Neposredno pred Sarajevo, on je istakao je da je veoma zadovoljan prijemom filma u Kanu, od strane kritike i publike, a posebno srećan što je Jovan dobio nagradu koju je u potpunosti zaslužio svojom interpretacijom i posvećenošću.

Glavne uloge, pored Jovana Ginića, tumace Jasna Djuričić, Boris Isaković, Miodrag Jovanović, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Dušan Valentić, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić. Scenario potpisuju Vladimir Perišić i poznata francuska rediteljka i scenaristkinja Alice Winocour.

(Espreso/PROMO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.