20 albuma koji će ove godine napuniti 20 godina (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Da li se osećate staro?

20 albuma koji će ove godine napuniti 20 godina (VIDEO)

Odlična je bila ta 1997. godina za muziku. Pojavio se neverovatan broj izuzetno uticajnih albuma koji nisu menjali samo karijere izvođača, već i kompletnu muzičku scenu
Objavljeno:

11. Wu-Tang Clan - Wu-Tang Forever

Nakon prvog kruga albuma benda i pojedinih članova grupe, koji su definisali specifični prljavi podrumski ‚‚Wu Tang" zvuk, dvostruki drugi album je delovao netipično raskošno i čisto. Ipak, izrodio je neke od njihovih najvećih hitova i etablirao ih kao jedan od najvećih hip-hop kolektiva na svetu.

12. Jinx - Second Hand

Nakon albuma na engleskom Džimksi su se prebacili na hrvatski i pokorili etar jer teško je da postoji netko ko danas već od prvih taktova nije u stanju da prepozna neupitne hitove kao što su "Smijem se" i "Brazil".

13. Hladno Pivo - Desetka

Iako se nikad nisu busali u prsa i tvrdili da su pank čistunci, treći album Hladnog Piva danas zvuči tvrdo, a osim odličnih ‚‚Nema više" i ‚‚Ne volim te", tu je i lagani ‚‚Roštilj" koji je najavio da će se rokeri iz Gajnica ubuduće malo uozbiljiti i smiriti.

14. Psihomodo Pop - Sextasy

Nakon što su oduševili albumom ‚‚Unplugd", 1997. godine izlazi album ‚‚Sextasy" koji nije krasio samo prepoznatljivi omot već i činjenica da se radilo o interaktivnom izdanju na kojem je osim pesama, bio i zapis o članovima grupe i drugim raznim zanimljivostima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.