SAOPŠTENE SU NAJGORE VESTI: Umro GLUMAC, TUGA
Dejvid Stjuart Ingliš, Foto: Printscreen Youtube

tuga

SAOPŠTENE SU NAJGORE VESTI: Umro GLUMAC, TUGA

Dejvid je osnovao Bunburi Kricket Klub

Objavljeno:

Saopštene su loše vesti.

Napustio nas je glumac koji su mnogi voleli.

Iza njega je ostala velika karijera.

Kolege i porodica se oprašta od njega.

Dejvid Ingliš
foto: Printscreen Youtube

Dejvid Stjuart Ingliš bio je britanski dobrotvorni prikupljač sredstava, igrač kriketa, glumac, pisac i bivši predsednik "RSO Records". Rođen je četvrtog marta 1946.

Glumac Dejvid Stjuart Ingliš preminuo je u 76. godini.

Imenovan je za člana najizvrsnijeg reda Britanske imperije za rođendanske počasti 2003. i za komandant ordena britanske imperije za rođendanske počasti 2010. za zasluge u kriketu i dobrotvorne svrhe.

Dejvid je osnovao Bunburi Kricket Klub, preko kojeg je prikupio 14 miliona funti u dobrotvorne svrhe. Učestvovao je u stvaranju Bunburi festivala, britanskog turnira u kriketu do 15 godina i pomogao je u karijeri preko 1000 prvoklasnih igrača kriketa i preko 125 međunarodnih igrača.

Dejvid Ingliš
foto: Printscreen Youtube

Bio je novinar Dejli Mejla, a zatim je radio za Deka Rekords. U Deki je bio službenik za štampu, baveći se publicitetom za umetnike uključujući Roling Stons i Toma Džonsa.

Postao je predsednik "RSO Records", potpisujući izvođače uključujući "Bee Gees" i Erica Claptona.

Dejvid je imao glumačku karijeru, pojavljujući se u filmovima "A Bridge Too Far" i Listomania. Napisao je seriju knjiga za decu pod nazivom Bunburi Tails i "Spin off" animiranu seriju pod nazivom "The Bunburi Tails".

Ingliš je umro od srčanog udara 12. novembra 2022. u 76. godini. Sutradan je reprezentacija Engleske u kriketu pobedila na "ICC" muškom finalu Svetskog prvenstva T20 2022. noseći crne trake na rukama u znak poštovanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.