POZNATI MUZIČAR PRONAĐEN MRTAV: Detalji pogibije LEDE KRV U ŽILAMA, TUGA DO NEBA
RHCP, Foto: Printscreen/Youtube/In The Loop Magazine

PAO U SVOM DOMU

POZNATI MUZIČAR PRONAĐEN MRTAV: Detalji pogibije LEDE KRV U ŽILAMA, TUGA DO NEBA

- Policija je na mestu događaja izjavila da je preminuo od povreda glave uzrokovanih slučajnim padom - piše u saopštenju

Objavljeno: 20:21h

Dugogodišnji bubnjar grupe "Dead Kennedys", i nekadašnji bubnjar "Red Hot Chili Peppersa", D.H. Peligro preminuo je u 63. godini, nakon pada u svom domu u Los Anđelesu, nakon povratka s evropske turneje.

On je preminuo nakon udarca u glavu tokom nezgodnog pada u petak u svom domu.

Bubnjar čije je pravo ime Deren Henli, pridružio se sastavu "Dead Kennedys" 1981., a zatim je kratko svirao i s Red Hot Chili Peppersima.

Kad su se Dead Kennedys iznova okupili 2001., ponovno im se pridružio. Bio je drugi bubnjar benda te je preuzeo dužnost od osnivača grupe.

Bend se tek vratio u SAD s evropske turneje tokom koje su posetili Poljsku, Nemačku i Francusku, kada se Henliju dogodio incident usled kojeg je i preminuo.

- Policija je na mestu događaja izjavila da je preminuo od povreda glave uzrokovanih slučajnim padom. Molimo vas da poštujete privatnost porodice u ovom teškom trenutku. Hvala vam na vašim mislima i rečima utehe - stoji u objavi na stranici benda.

Kada se bend razišao, Peligro je svirao za Red Hot Chili Peppers, pre nego što je, dve godine kasnije, podlegao problemima s drogom i alkoholom. Uprkos svojim problemima, Peligro je ostao prijatelj s članovima benda koji su mu pomogli da se izvuče iz kandži droge.

Basist grupe Hot Chili Pepper Flea - Majkl Peter Balzeri, odao je počast dragom prijatelju.

- Prvi put kad sam te video kako nastupaš s bendom oduševio si me. Postao si moj voljeni prijatelj. Bilo nam je tako zabavno, čuvali smo leđa jedno drugome. Volim te svim srcem. Ti si istinski roker i ključni deo istorije RHCP-a. Živiš zauvek u našim srcima, ti divlji čoveče, ti donositelju radosti, ti čoveče velikog srca. Uvek ću te poštovati. Počivaj u miru i slobodi - napisao je Flea.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.