NAJRADOSNIJE VESTI IZ DOMA NENADA JEZDIĆA: Srbija bruji o GLUMCU, DESILO SE
Foto: Vladimir Sporčić

čestitamo

NAJRADOSNIJE VESTI IZ DOMA NENADA JEZDIĆA: Srbija bruji o GLUMCU, DESILO SE

Međunarodni festival okupio je umetnike iz Tunisa, Hrvatske i Srbije od 11. do 14. oktobra, koji su na večernjoj sceni Pozorišta lutaka Pinokio na Novom Beogradu prikazali predstave u formi monodrame i pantomime

Objavljeno: 10:42h

Istaknuti glumac Nenad Jezdić osvojio je Zlatnu kolajnu „Maja Dimitrijević'' za najbolju monodramu, prema odluci stručnog žirija, za predstavu „Knjiga o Milutinu - Knjiga prva” po tekstu Danka Popovića, u režiji Egona Savina i produkciji Zvezdara teatra.

Proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada u petak veče je svečano završen 47. Festival monodrame i pantomime.

Međunarodni festival okupio je umetnike iz Tunisa, Hrvatske i Srbije od 11. do 14. oktobra, koji su na večernjoj sceni Pozorišta lutaka Pinokio na Novom Beogradu prikazali predstave u formi monodrame i pantomime.

1 / 6 Foto: Printscreen/youtube/Vrele Gume TV kanal

“Nenad Jezdić je vladao odličnom glumačkom tehnikom, igrajući živo, precizno, nadahnuto, uzbudljivo i istinito… Birajući pažljivo scenske znakove, te izražajna sredstva u dobroj, otvorenoj i dinamičnoj komunikaciji sa publikom kao ravnopravnim partnerom, ostvario je maksimalan rezultat““ – naveli su u obrazloženju Dragan Petrović Pele (dramski umetnik – glumac, profesor na FDU i predsednik žirija), Slobodan Beštić (glumac i pobednik Festivala monodrame i pantomime 2021. godine) i Irena Šarović (koreograf i dramaturg).

Zlatna kolajna za pantomimu stručni žiri dodelio je Isidori Stanišić za predstavu „Afterlife Party with Evergreen Eve“, i naglasio da je “Isidorina ekspresija svedena spolja, a veoma izražajna i moćna iznutra”.

„Bogatstvom emotivnog spektra, ubedljivošću u izvedbi, dokazuje snažan i originalan talenat ne samo u telesnom izrazu, nego i u koreografskoj hrabrosti i maštovitosti““, zaključio je stručni žiri.

Pored nagrade koju je dodelio žiri, završne večeri festivala uručena je i nagrada publike – Zlatna kolajna „Siniša Dašić“ Aleksandri Arizanović za predstavu „Vrpca“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.