VEST DA JE PREMINUO POZNATI GLUMAC RASTUŽILA JE SVET: Sada su isplivali detalji iz njegovog života KOJI ŠOKIRAJU
Robi Koltrejn, Foto: Printscreen

potresna biografija

VEST DA JE PREMINUO POZNATI GLUMAC RASTUŽILA JE SVET: Sada su isplivali detalji iz njegovog života KOJI ŠOKIRAJU

Glumčev stanodavac Endru Edmonstun progovorio je o tome kako se Robi potpuno povukao iz javnog života, kao i da skoro nikad nije izlazio iz svoje kuće

Objavljeno:

Glumac Robi Koltrejn premiuo je u 72. godini svog života, a bio je poznat po ulozi diva Hagrida u serijalu filmova o Hariju Poteru. Vest da nas je napustio glumac rastužila je fanove, ali malo ko zna da se njegov život nije mnogo razlikovao od onog koji je imao u Hariju Poteru.

Slava ga nije promenila

Koltrejn je uprkos silnoj slavi koju mu je uloga donela uvek ostao prizemljen. I nakon što je zaradio milione nastavio je da živi u istoj iznajmljenoj preuređenoj štali na brdima zapadno od industrijskog Glasgova, koju je mesečno plaćao 1000 funti.

Glumčev stanodavac Endru Edmonstun progovorio je o tome kako se Robi potpuno povukao iz javnog života, kao i da skoro nikad nije izlazio iz svoje kuće.

Navodno je svakog dana naručivao hranu za poneti iz jednog obližnjeg restorana, a to je potvrdio i njihov anonimni zaposleni.

- Robi je stalno dolazio, ali onda smo krenuli da mu dostavljamo. Imao je loš kuk pa nije mogao da vozi. Bio je naš vrlo veran kupac - rekao je radnik restorana.

Uloga Hagrida

Rođen kao Etoni Robert Mekmilan u Rutherglenu, 30. marta 1950., Koltrejn je bio sin učiteljice i pijanistkinje Džin Ros i lekara opšte prakse Iana Bakstera Mekmilana.

Školovao se u nezavisnoj školi "Glenalmond College" u Pertu i Kinrosu. Tek kad je bio u svojim 20-ima, počeo je da glumi, što ga je podstaklo da uzme umetničko ime Koltrejn kao posvetu džez saksofonistu Džonu Koltrejnu.

1 / 3 Foto: Profimedia

Nakon rada u pozorištu dobio je ulogu u BBC-jevoj humorističnoj seriji "A Kick Up The Eighties" i glumio u filmovima "The Comic Strip Presents The Supergrass" i "The Pope Must Die".

No, tek je njegova uloga ruskog kriminalnog šefa u filmovima o Bondu postala međunarodno poznata.

To ga je dovelo do uloge Hagrida u Hariju Poteru, za koju ga je lično odabrala autorka JK Rouling.

Kaže se da je glumac pristao na ulogu diva jer su ga njegova deca nagovarala.

"Ja neću biti tu, ali Hagrid hoće"

Nakon pauze od televizije vratio se na ekrane 2016. u seriji "National Treasure", gde je glumio komičara optuženog za silovanje 15-godišnje devojčice.

U kasnijim godinama ređe se pojavljivao na filmu i televiziji, ali je prošle godine u invalidskim kolicima stigao na specijal povodom obeležavanja 20. godišnjice Harija Potera.

Nasleđe filmova je da će ih generacija moje dece prikazivati svojoj deci, tako da bi mogli da ih gledate i za 50 godina bez problema", rekao je tada.

- Ja nažalost neću biti ovde tada... ali Hagrid hoće - zaključio je.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.