PREMINUO POZNATI GLUMAC, BIO U SVIM MOGUĆIM FILMOVIMA!
Foto: Printscreen/youtube

tuga

PREMINUO POZNATI GLUMAC, BIO U SVIM MOGUĆIM FILMOVIMA!

Tek pre dve godine vratio se na turneju s novim izdanjem Add a seat at the table s Gianlucom Guidijem, interpretirajući uživo "Božji glas", dobivši iskreno priznanje javnosti

Objavljeno: 09:57h

Umro je Enzo Garinei, filmski i pozorišni glumac, glasovni glumac, brat poznatog dramatičara i redatelja Pietra Garineija. Imao je 96 godina. U svojoj dugoj karijeri snimio je više od sedamdeset filmova i pedesetak godina korača italijanskim kinima, često u bratovim produkcijama poput Aleluja brava gente i Dodaj mesto za stolom.

Rođen u Rimu 4. maja 1926., debitovao je u Signorinelli u ranim dvadesetima, nakon čega je usledeo Totò le Mokò; s Princem De Curtisom snimio je mnoge filmove kao karakterni glumac uz režiju Marija Mattiolija, Marija Monicellija i Camilla Mastrocinquea.

Za mladog glumca, Totò je bio veliki učitelj, "sva sam komična vremena naučio od njega", rekao je. Uz filmsku i televizijsku karijeru (bio je s Deliom Scalom i Gerryjem Scottijem u televizijskoj seriji Io e la mamma ali i nekim epizodama Don Mattea),

Garinei je uvek pratio svoju pozorišnu karijeru, posebno u muzičkim komedijama.

Tek pre dve godine vratio se na turneju s novim izdanjem Add a seat at the table s Gianlucom Guidijem, interpretirajući uživo "Božji glas", dobivši iskreno priznanje javnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.