OTKRIVENA ISTINA O RANČU PROKLETIH: Espreso u dvorištu gde su snimani "SREĆNI LJUDI", OVO SMO ZATEKLI! (FOTO)
Ranč Prokletih, Foto: Aleksa Petrović, Printscreen

SA LICA MESTA

OTKRIVENA ISTINA O RANČU PROKLETIH: Espreso u dvorištu gde su snimani "SREĆNI LJUDI", OVO SMO ZATEKLI! (FOTO)

Sve je i dalje netaknuto!

Objavljeno: 20:57h

Trošne kuće u kojima su nekada "živeli" tzv. rančeri Veliborka Prodanović (Ružica Sokić), Smiljka Miljković (Eva Ras), Cana Fontana (Žiža Stojanović) i Ilija Pandurović (Dušan Poček), posle više od dve decenije od snimanja serije "Srećni ljudi", još uvek se nalaze u Ulici Lazara Sočice broj 7 na Savskom vencu.

Ekipa Espreso portala obišla je ovo najpoznatije dvorište u Beogradu. Zatekli smo ono čemu se, iskreno, nismo nadali.

1 / 10 Foto: Aleksa Petrović

Nažalost ili na sreću, kultna lokacija se nije mnogo promenila od vremena kada je serija snimana, kućice još odolevaju zubu vremena, ali smo primetili da sve stoji netaknuto. Samo dosta uređenije.

Na samom ulazu u dvorište, stoji čuvena česma oko koje su se rančeri često svađali (snimak ispod), a na crnoj rešetkastoj kapiji stoji tabla "Čuvaj se psa". Naravno, ne Smiljkinog Sime.

"Ranč" se nalazi u blizini Partizanovog stadiona, i da ironija bude veća, u blizini nema solitera. Sećate se da su se rančeri stalno žalili da im iz novoizgrađenih solitera bacaju smeće u dvorište i kradu struju. Njih tu, jasno je - nema.

Srećni Ljudi, Kuća
foto: Aleksa Petrović

Malo dvorište u kome su se nalazile četiri kuće "starosedelaca" trebalo je da ode u prošlost, a njegovi stanari u neki bolji i komforniji život, međutim u stvarnosti ovde neko živi i provodi svoje dane.

Danas, 25 godina posle premijere serije, ova lokacija izgleda potpuno isto. Jasno se može primetiti da ovde ljudi žive, zbog papuča koje smo videli ispred vrata kuća.

Serija je snimana u produkciji Radio-televizije Srbije.

Scenario su napisali Siniša Pavić i Ljiljana Pavić, a režirali su Aleksandar Đorđević i Slobodan Šuljagić. Serija ima 70 epizoda, kao i novogodišnji specijal, u trajanju od 45 minuta. Serija je snimana i emitovana u periodu od 1993. do 1996. godine, ali i danas krade srca publike.

Srećni ljudi
foto: printscreen

Kratak opis serije

Glavni junaci u seriji su članovi porodice Golubović (otac, majka, njihov sin, sinovljeva žena i njihovo dvoje dece). U vreme sankcija i teškog života, ova porodica suočava se sa problemima u svakodnevnom životu. Svako je prinuđen da se snađe na svoj način.

Seriju prati zamena glumica koje igraju dve glavne ženske uloge. Naime, Tanja Bošković i Dubravka Mijatović napustile su seriju nakon 25 epizoda, najverovatnije zbog malog honorara.

Zamenile su ih Zlata Numanagić i Jugoslava Drašković. Uprkos ovome, serija je zadržala prvobitnu popularnost i uspešno je završeno snimanje svih 70 epizoda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.