KO BI REKAO DA JE TOLIKO?! Evo koliko je ZAPRAVO VISOKA Nina Janković, NEVERICA
Foto: Damir Dervišagić

biografija

KO BI REKAO DA JE TOLIKO?! Evo koliko je ZAPRAVO VISOKA Nina Janković, NEVERICA

Dugo je trenirala atletiku, išla je na folklor i oprobala se u košarci i odbojci od kojih je ubrzo odustala

Objavljeno: 18:58h

Nina Janković Dičić je srpska glumica. Rođena je 20. aprila 1988. godine u Šapcu. Važi za seks simbol i jednu od najlepših Srpkinja. Živi i radi u Beogradu. Privatni život Ninini roditelji su Slavica i Raduško, a ima i starijeg brata Filipa. Dugo je trenirala atletiku, išla je na folklor i oprobala se u košarci i odbojci od kojih je ubrzo odustala.

U rodnom gradu je pohađala školu za umetničke zanate, smer: Stilski krojač modni kreator. Uz oca, koji se bavi glumom, Nina je zavolela ovu profesiju.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/janxnina

31. maja 2014. godine Nina i Mateja su se venčali. Crkveno venčanje je održano u crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu, a slavlje su nastavili u hotelu Zira. Mladini kumovi su bili glumci Miodrag Radonjić i Ivan Mihailović. Nosila je venčanicu Oleg Cassini, zatim haljinu u boji kajsije i kreaciju Vere Vang. Bila je ljuta kada je videla novinare ispred crkve, ali nije dozvolila da joj to pokvari raspoloženje.

zabava, estrada, Tamara Dragičević, Nina Janković
foto: Instagram printscreen

Ninini glumački uzori su: Tanja Bošković, Nela Mihajlović i Nataša Ninković. Veliki je obožavalac Džoni Depa (Johnny Deep) i Meril Strip (Meryl Streep). Njene bliske prijateljice su Anja Alač i Tamara Dragičević.

U slobodno vreme voli da ode u teretanu, a vitku liniju duguje genetskim predispozicijama. 2011. godine je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Njen diplomski rad je bila predstava „Greta strana 89“.

Nina Janković, Vanja Janketić
foto: Printscreen Instagram

Na trećoj godini studija je debitovala u filmu „Montevideo, bog te video“. Bila je Valerija, ekscentrična beogradska umetnica koja želi da zavede dva najbolja druga. Za potrebe filma, Nina se obnažila. Za ovu ulogu je osvojila „MTV Movie Award“ za najbolju glumicu. 2014. godine je pozajmila glas Dorotinoj prijateljici Glindi u 3D kompjuterski animiranom filmu „Povratak u Oz“. Opet joj je dodeljena uloga Aleksandre Bogdanović u seriji „Jagodići: Oproštajni valcer“. Imala je sporednu ulogu u američkom filmu „Novembarski čovek“ (The November man“) u kome glumi Pirs Brosnan (Pierce Brosnan).

zabava, zvezda, Nina Janković
foto: Instagram printscreen

Nina je visoka 178 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.