Gugl počinje da nas laže! Ali ima i debelo opravdanje za to! Tako da - hvala im!

Lažu nas svi, što ne bi i oni

Gugl počinje da nas laže! Ali ima i debelo opravdanje za to! Tako da - hvala im!

Jedan od šefova Gugla, Entoni Haus, najavio je da će ove godine raditi na dva pilot programa, koji će ljudima neće davati one informacije koje su tražili
Objavljeno: 15:59h

Svaki put kada neko u Gugl pretraživač bude ukucao reči vezane za esktremizam, najpoznatiji svetski pretraživac će vas slagati. Naime, Gugl će od sada pokazivati pogrešne podatke za sve one koji budu želeli da pretražuju stvari koje imaju veze sa izvođenjem terorističkih napada. Umesto traženih podataka Gugl će izbacivati anti-radikalne linkove. Majkrosoft vam instalira Windows 10 bez vašeg znanja (FOTO) (GIF)

Jedan od šefova Gugla govorio je o ovoj promeni kada je predavao dokaze britanskom parlamentu. - Ove godine radimo na dva pilot programa. Jedan radi na otkrivanju ovakvih pregleda, a drugi kako bi se osiguralo da osobe koje tragaju za potencijalno štetnim sadržajima u našem pretraživaču dobiju ove suprotne priče - izjavio je Entoni Haus iz Gugla. Miči taj ČerMobilni: Ovo su telefoni koji najviše zrače! (FOTO) Tako će vam na primer, ukoliko budete tražili informacije kako da se priključite Islamskoj državi, Gugl ponuditi linkove mirovnih organizacija i tekstove koji govore o pacifizmu.

Što se video snimaka tiče, samo pretprošle godine je sa Jutjuba povučeno 14 miliona videa, od kojih je veliki broj bio povezan sa terorizmom. Međutim, Gugl je još davno objavio kako ne postoji način da se svi sadržaji koji se postavljaju na Jutjub kontrolišu velikom brzinom, jer se samo u jednoj minuti na ovaj sajt postavi oko 300 novih video snimaka. (Espreso.co.rs/ huffingtonpost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.