Panika: Fejsbuk, Tviter i Instagram uskoro zabranjen za mlađe od 16 godina?!

EU VASPITANJE

Panika: Fejsbuk, Tviter i Instagram uskoro zabranjen za mlađe od 16 godina?!

U toku su planovi zakonodavaca EU da mlađim adolescentima ograniči pristup internetu, što će moći i morati da rade samo uz kontrolu roditelja
Objavljeno: 16:35h

Evropski zakonodavci krenuli su u oštru inicijativu za uvođenje novog zakona, kojim će se svim osobama mlađim od 16 godina zabraniti korišćenje društvenih mreža, bez nadzora roditelja. Otkrijte da li vam neko prisluškuje telefon! (FOTO) (VIDEO) Predloženi amandman zapravo je dopuna postojeće EU uredbe o zaštiti digitalnih podataka, gde će se lestvica digitalnog "punoletstva" podići sa 13 na 16 godina starosti.

Ovo je momentalo podiglo kontroverze i polemiku sa stručnjacima, koji tvrde da će je ova mera nepravedna i potencijalno štetna za tinejdžere.

- Potrebno je da mladi budu uključeni u aktuelne tokove, kako bi se rešili mnogi izazovi modernog sveta, kao što je podizanje svesti o globalnom terorizmu, klimatskim promenama i zdravlju - rekao je Leri Magid iz udruženja Connect Safely.

On tvrdi da društveni mediji igraju bitnu ulogu u socijalizovanju mladih, te sprečavanju samoubistva i pomaganju problematičnim pojedincima. Da li koristite zaštitu? A na internetu? Čuvajte se porno zaraze! (FOTO) - Činjenica da postoji mesto gde možete da potražite pomoć, ili se informišete o nevolji ili stanju u koje ste upali je utešno i olakšavajuće. Čuo sam za više slučajeva gde su sprečena moguća samoubistva tinejdžera, nakon što su dobili pomoć ili podršku na internetu. Isto važi i za slučajeve seksualnog zlostavljanja ili maltretiranja - završio je Magid, zaključivši da bi ova restrikcija bila pogrešan potez. (Espreso.co.rs / Unilad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.