NAJOČEKIVANIJA IGRA IKADA DOBILA OKVIRAN DATUM IZLASKA POSLEDNJEG DELA: Posle mnogo nagađanja sve staje U OVE DANE
GTA 6, Foto: Printscreen/youtube/ Rockstar Games

GTA 6 I ZA MLADE I ZA STARE GEJMERE

NAJOČEKIVANIJA IGRA IKADA DOBILA OKVIRAN DATUM IZLASKA POSLEDNJEG DELA: Posle mnogo nagađanja sve staje U OVE DANE

Rockstar Games je potvrdio da se aktivno radi na nastavku popularne igre Grand Theft Auto, a tu su i detalji o tome u koje bi okruženje GTA VI mogao da se smesti

Objavljeno:

Mislilo se da će se na novi nastavak čekati bar do 2025. godine, ali ako je verovati poslednjim izveštajima, GTA VI navodno stiže između aprila 2023. i marta 2024. godine.

U septembru 2023. će se navršiti deset godina od kada se pojavio GTA V, a i na njega se dugo čekalo, budući da je izašao godinama nakon GTA IV iz 2008. godine.

GTA VI će ipak oboriti sve rekorde u odugovlačenju, jer je ovo najduži period da se nije pojavila nijedna nova igra – prvi Grand Theft Auto je izašao 1997, drugi već 1999, a treći 2001, potom Grand Theft Auto: Vice City 2002, Grand Theft Auto: San Andreas 2004, Grand Theft Auto IV 2008. i Grand Theft Auto V 2013. godine.

GTA 6, GTA
foto: Printscreen/youtube/ Rockstar Games

Informacije o GTA VI su sve do skoro bile na nivou spekulacija – navodno se na igri radi još od 2015. godine, a pod naslovom Project Americas, te se tvrdi da je smeštena u različite dekade – od sedamdesetih godina prošlog veka pa nadalje. Pisalo se i da se glavni lik zove Rikardo, i da se bavi prodajom narkotika. Zbog toga se veruje da je novi nastavak inspirisan Netflix serijom Narcos i životnom pričom Pabla Eskobara.

GTA 6, GTA
foto: Printscreen/youtube/ Rockstar Games

Rockstar Games pomenute detalje nije potvrdio, ali jeste objavio da se na novoj igri aktivno radi, a to nije ni glasina, niti spekulacija. Ni u jednom trenutku se ne spominje ime GTA VI, ali se na osnovu ranijih nastavaka pretpostavlja da bi to mogao da bude zvaničan naziv.

Na to da je igra blizu ukazuje i ono što je rekao reper Snoop Dogg, kada je obelodanio da Dr. Dre radi na pesmama za Grand Theft Auto. „Znam da je u studiju. Znam da pravi odličnu muziku. Deo toga je povezan sa igrom GTA koja tek izlazi. Verujem da će to biti način na koji će njegova sledeća muzika biti objavljena – kroz GTA video igru“, rekao je u intervjuu za Rolling Stone podcast.

Developeri su pored navedenog objavili i da GTA V i Grand Theft Auto Online izlaze na PS5, Xbox X i S konzolama 15. marta 2022. godine.

BONUS VIDEO

01:38

KINA DECI OGRANIČILA IGRANJE IGRICA NA 3 SATA: Kakva je situacija kod nas?

(Espreso/smartlife.mondo/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.