DA LI PREPOZNAJETE GLUMCA IZ "KAD PORASTEM BIĆU KENGUR"? Transformisan do bola, držite zatvorenu VILICU (FOTO)
Film "Kad porastem biću kengur", Foto: facebook

kakva promena

DA LI PREPOZNAJETE GLUMCA IZ "KAD PORASTEM BIĆU KENGUR"? Transformisan do bola, držite zatvorenu VILICU (FOTO)

Poznati glumac Lazar Strugar je nezaboravnom ulogom obeležio jedno vreme

Objavljeno:

Poznati glumac Lazar Strugar, ulogom u kultnom filmu "Kad poratsem biću Kengur", postao je prepoznatljiv široj javnosti, a mlađa publika ga je zavolela i zapamtila svaku njegovu repliku koja se i danas citira 16 godina od kako je prvi put prikazan pomenuti film Raše Andrića.

Film govori o mladim ljudima koji su na granici prelaska u tridesete godine, a nisu uradili ništa konkretno u svom životu. Dane provode na krovu solitera voždovačke zgrade, gledajući fudbal i kladeći se. Radnja filma se sastoji iz tri međusobno isprepletene paralelne priče koje se odigravaju na beogradskoj opštini Vračar. Jedan od omiljenih junaka u ovom filmu je svakako originalni momak Avaks, koji je na krovu jedne noći ugledao leteći tanjir. Poznati glumac je pored ovog filma, igrao i u ostvarenjima, kao što su: "Crni u duši", "Bar-Beograd via Peking", "Šaht", "Bora pod okupacijom", kao i u seriji "Košarkaši"

Lazara Strugara mlađe generacije nakon ovih uloga nisu imale prilike da vide, jer se glumac više od jedne decenije borio sa zavisnošću od heroina, koja ga je i odvojila od glumačkog poziva i posla koji voli. Ali, glumac je u jednom intervjuu koji je dao 2018. godine, povodom meseca borbe protiv bolesti zavisnosti podelio svoju priču o tome kako je sve počelo, pričajući otvoreno o svom problemu.

Lazar Strugar
foto: Printscreen Youtube

Pričajući da je zapravo problemu bio u njemu, u nesnalaženju ko je zapravo on, gde ide i šta radi, misleći da može sve. Da može da se igra i da isto tako prestane kada god poželi, ali međutim to nije ispalo tako, a trenutku kada je to shvatio već je bilo kasno. Pokušavao je da ostavi drogu, ne unoseći je u organizam, ali bi joj se nakon nekog vremena vratio, dok nije shvatio da kroz ceo proces ozdravljenja ne može da korača sam, pa je tako potražio stručnu medicinsku pomoć u centru Duga, gde je dugo radio na svom fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Nastavljajući da je on ubeđen da je narkomanija bolest duha, kada si loše i fizički, ali i psihički i potpuno izgubljen.

On se nakon više od godinu dana provedenih u rehabilitacionom Centru, oporavio, rekavši da se onaj stari duh vratio, da ne treba počinjati sa upotrebom i čačkati drogu, ali ako se već do toga dođe, poručuje da je izlaz moguć, da postoji rešenje i da to nije samo prazna fraza, već da je to zaista tako.Pa, će tako publika opet imati prilike da ga gleda u novim filmskim projektima, stvarajući neke nove uloge i replike koje će se dugo pamtiti.

(Espreso/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.