Da li ste ikada čuli za FEJSBUK REČNIK? Trebalo bi, jer će vas NASMEJATI DO SUZA! (GIF)
Foto: Giphy

govorite li fejsbukovski?

Da li ste ikada čuli za FEJSBUK REČNIK? Trebalo bi, jer će vas NASMEJATI DO SUZA! (GIF)

Ako ste mislili da znate šta znače reči kao što su "Like", "Dislike" ili "Selfie", i niste baš u pravu...
Objavljeno: 23:48h

Šer / Share - na neki način vrhunac lajkovanja. U slučaju da nam se sadržaj previše sviđa dobijamo nagon da ga podelimo i sa prijateljima prijatelja, pa čak i sa neprijateljima. Šer se radi tako da se odlučno stisne miš na poziciju "share" i sve ostalo teče samo od sebe. Kod izrazito oduševljenih šeradžija, moguće su napomene iznad šera u smislu: "gle ovo", "pazi foru", "genijalno", "deli dalje", "nešto što će vam promeniti život"...

Selfi / Selfie - u narodu nazvan i samoslik, svojko, sebić... jedna je od čestih formi iskazivanja postojanja ljudi i nejači na Fejsu. Učestalost selfija i njihova vizualna struktura naterala je mnogo stručnjaka i naučnika instituta na pomno proučavanje te pojave koja ozbiljno preti učestalosti nekih temeljnih ljudskih potreba kao što su redovna probava, potreba za hranom i tečnošću i povremenih higijenskih navika.

foto: Giphy

Post - slovima ispunjen prostor na društvenim mrežama na kome pišemo šta nam padne na pamet. U slučaju da osoba koja ima profil na mreži ima i um!

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.